Jos Hendrickx is uitgeroepen tot fokker van het jaar

Fokkerij
23 jul 2019
Door Horseman Kristof

Het BWP Gewest Wambeek organiseerde afgelopen zaterdag bij Sportstal Vanderhasselt hun jaarlijkse "Dag van de fokker"! Naast de prijskamp en het veulen kampioenschap was er ook de traditionele huldiging van "fokker van het jaar"!

Nadat Michel Vanderhasselt vorig jaar werd gehuldigd als beste fokker binnen het gewest mocht deze keer Jos Hendrickx deze titel in ontvangst nemen. 
Jos is al jaren een trouwe deelnemer aan de prijskamp en het veulen kampioenschap in Wambeek. Sinds enkele jaren krijgt zijn fokkerij "van de Kwakebeek" ook internationale bekendheid. 

Het eerste fokproduct uit zijn stammerrie Euridyce vd Padenborre (v. Quidam de Revel) is de 10-jarige Cicero Z van Paemel zoon Jewel de Kwakenbeek. Met de Fransman Max Thirouin won Jewel begin deze maand een 1m50 rubriek van de CSI3* competitie op Knokke Hippique. Enkele weken eerder was er ook al GP-winst op de twee sterren concours van Deauville. 
Een dag voor Hendrickx zijn huldiging won Jewel in Fontainebleau de kwalificatie voor de GP-kwalificatie. Als kers op de taart won Jewel op zondagnamiddag ook nog de Grote Prijs.

Intussen heeft Jewel zijn volle zus Lunatique de Kwakenbeek ook al enkele mooie internationale prestaties neergezet met Jeroen Appelen. Zijn halfzus Mabel de Kwakenbeek (v. Emerald) kennen we dan weer als veilingtopper van "The Ten" twee jaar geleden in het Azelhof.

Hendrickx heeft zijn Euridyce dit jaar opnieuw gedekt van Cicero Z van Paemel.