Jorinde Verwimp: "Ik kijk ernaar uit om Guardian S voor te stellen op de hengstenshow"

Dressuur
20 jan 2018
Door Maxine Van Molecot

Onze landgenote Jorinde Verwimp zal de goedgekeurde hengst Guardian S (v. Bodyguard Moorland) voorstellen op de KWPN Hengstenshow in 's-Hertogenbosch op 2 februari. Verwimp zal tijdens de voorstelling van de zevenjarige goedgekeurde hengsten aan het werk te zien zijn met Guardian S.

Guardian S werd tot vorig jaar getraind en uitgebracht door Kirsten Brouwer. Dit duo was heel succesvol op de Nederlandse hengstencompetitie. Zo wonnen ze in 2016 de klasse M van de hengstencompetitie bij de Peelbergen en bleven ze zo voor op de favoriet Glock's Toto Jr. (v. Totilas) onder het zadel van Marieke van der Putten. In de eindstand van deze hengstencompetitie eindigde het duo op de tweede plaats.

De hengst verhuisde eind 2016 naar de stallen van Anky Van Grunsven. Kirsten Brouwer bleef Guardian S wel uitbrengen tijdens de hengstencompetitie. Sjef Janssen maakte vorig jaar nog bekend dat Anky Van Grunsven dit jaar met Guardian S aan de start zou verschijnen. In 2017 had hij het namelijk te druk met dekken en wouden ze de hengst niet overbelasten. Daarom verscheen hij niet in de ring op het WK voor jonge dressuurpaarden. Nu blijkt dus dat de leerlinge van Anky Van Grunsven, Jorinde Verwimp, tijdelijk in het zadel zal kruipen.

Jorinde Verwimp laat aan onze redactie weten dat ze alvast uitkijkt naar de hengstenshow. "Het is voorlopig maar een eenmalig iets. Ik heb hem ondertussen nog maar drie keer gereden. Het klikt wel al goed tussen ons en ik heb er alvast heel veel zin in." Aldus onze landgenote.

In onderstaande video zien we Guardian S aan het werk op de hengstenshow van stal Van De Sande.

Bron: 
dehoefslag.nl