Jorinde Verwimp en Tiamo niet aan de start tijdens CDIO Aken

Dressuur
18 jul 2018
Door Maxine Van Molecot

Deze week is de hele paardenwereld in de ban van CHIO Aken. Jumping, dressuur, eventing, voltige en mennen kan je allemaal terugvinden op één plaats in Duitsland. Voor ons land komen er ook heel wat ruiters en amazones aan de start in de verschillende disciplines.

Jorinde Verwimp zou er deelnemen aan de internationale vijfsterren dressuurwedstrijd met haar trouwe partner Tiamo (v. Lester). Onze landgenote en de intussen achtienjarige ruin bereiden zich volop voor op de Wereldruiterspelen in Tryon. Gisteren trainde het duo nog in de hoofdpiste en alles zag er goed uit om morgen te starten in de Grand Prix.

Gisterenavond ging Verwimp nog even aan de hand stappen met Tiamo. De bruine KWPN'er schrikte van het vuurwerk tijdens de openingsceremonie. Er leek niet meteen iets aan de hand, maar deze ochtend bleek Tiamo toch niet 100% fit. Onze landgenote besloot daarom om niet aan de start te komen. Verwimp wil geen risico's nemen en heeft 'Timmie' naar huis gebracht om hem na te laten kijken door de veearts. "Tiamo 100% fit hebben is nu mijn prioriteit", aldus Jorinde Verwimp.

We zullen Jorinde Verwimp wel nog aan de start zien met Kastar Hof ter Zeedycke d'12 in de Kleine Tour.