Jody Bosteels maakt comeback met Explosiev 111

Jumping
12 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

Afgelopen weekend werd op vrijdag en zaterdag een nationale Silver wedstrijd gereden. Op vrijdag konden we in de 1.30m proef een combinatie opmerken die al even niet meer in de internationale ring verschenen is. Het was Jody Bosteels die voor de tweede keer terug op wedstrijd was met de veertienjarige BWP'er Explosiev 111 (v. Action-Breaker).

Onze landgenoot en de bruine ruin verschenen niet meer in de internationale wedstrijdring sinds december 2016. Daarvoor behaalden ze wel mooie resultaten. Zo was er dat jaar nog een negende plaats in de CSI2* GP van Zandhoven. Hun beste prestatie was de overwinning van de Grote Prijs in Gent in 2014, datzelfde jaar werden ze ook nog negende in de GP van Lanaken en van Opglabbeek. Verder waren er ook nog ereplaatsen in verschillende 1.45m proeven.

Jody Bosteels zijn plan is om nu ook terug internationaal te starten met de BWP ruin. Eerste wedstrijd op de planning is de CSI2* in het Azelhof in Lier eind deze week. Daarna zullen we het duo hopelijk weer vaker aan het werk kunnen zien op de internationale wedstrijden in ons land en in het buitenland.