Jochri Club is de grootste vereniging van de VLP

Varia
11 jan 2018
Door Horseman Kristof

Afgelopen jaar sloot VLP af met maar liefst 623 aangesloten VLP-clubs, tegenover 605 clubs in 2016. Jaar op jaar stijgt het aantal aangesloten VLP-clubs en mede dankzij het engagement van de vele clubbestuurders kan VLP deze jaarlijkse stijging qua clubaantallen verderzetten.

Graag wil VLP dan ook al haar aangesloten clubs bedanken voor het vertrouwen in de diensten van VLP en we hopen ook dit jaar deze positieve evolutie door te trekken. De clubs vormen één van de belangrijkste onderdelen van de hele VLP-werking en van de organisatie van paardensport in Vlaanderen. Op tal van clubs kan je terecht voor rijlessen en sportkampen, al dan niet met een manegepaard. De clubs zijn ook het aanspreekpunt voor je VLP-lidmaatschap en er worden officiële wedstrijden ingericht. Ook spelen ze een belangrijke rol in de brevettenwerking en rijvaardigheidsproeven.

Qua ledenaantallen spant Jochri Club uit Wemmel de kroon met 747 aangesloten leden. De top 3 wordt vervolledigd door Meerdaalhof uit Oud-Heverlee en Toverberg vzw, Wimpelhof uit Herent. Zo staan er drie clubs uit de HGVBB provinciale in de top drie!
 
Top 10 grootste clubs in Vlaanderen:
 
1. Jochri Club
2. Meerdaalhof
3. Toverberg vzw, Wimpelhof
4. Pronkenberg
5. Verbrande Brug
6. De Galoppade
7. Groenhove
8. Sportstal Vanderhasselt
9. Het Gulden Spoor
10. vzw Rijvereniging Berg op Zoom
Bron: 
VLP