Jérôme Guéry ziet Grand Cru van de Rozenberg vertrekken

Transfer
12 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

Jérôme Guéry laat zonet via zijn sociale media weten dat Grand Cru van de Rozenberg (v. Malito de Reves) uit zijn stallen vertrekt. De vosse ruin werd verkocht en het is Pilar Lucrecia Cordon die de teugels zal overnemen.

Jérôme Guéry en de twaalfjarige BWP'er waren een zeer succesvol duo, die verschillende mooie overwinningen behaalde. Zo was er vorig jaar nog de winst van de CSI5* LGCT Grote Prijs in Miami en de CSI2* GP van Lier. Ze namen ook deel aan het Europees Kampioenschap in Göteborg en de Nations Cup finale in Barcelona, waar ze met het Belgische team respectievelijk vierde en derde werden. Individueel was er ook nog een elfde plaats op het EK. In 2016 namen ze deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar ze in de finale aan de start mochten verschijnen. In dat jaar wonnen ze ook de CSIO5* GP van La Baule.

Het laatste optreden van Guéry en Grand Cru was in de Wereldbekerwedstrijd van Zürich eind januari. Daar werden ze nog tiende in de Grote Prijs. We zullen Pilar Lucrecia Cordon en de BWP'er voor het eerst samen aan het werk zien op de Sunshine Tour.