Janus Archie en Didier Hergot zijn de nieuwe chef d'equipes bij de eventing jeugd

Eventing
30 jan 2018
Door Horseman Kristof

Na het vertrek van de succesvolle ponytandem Virginie Caulier (coach) en Martine Eggerickx (chef d’équipe) aan het einde van het seizoen 2017 ging de topsportcel van de KBRSF samen met haar adviseurs op zoek naar nieuwe begeleiders voor de eventing ponyruiters.
Voor de omkadering van de ponyruiters eventing werd de kandidatuur van Janus Archie weerhouden. Janus zal de taak van Chef d’équipe en Coach combineren.

Janus Archie is werkzaam bij Sport Vlaanderen Waregem als sporttechnisch coördinator en is gediplomeerd trainer (Trainer B Eventing en Trainer B jumping). Daarnaast is hij ook nauw betrokken bij de trainersopleidingen van de Vlaamse Trainerschool.

Janus kan zich ook beroepen op een jarenlange ervaring als internationaal eventingruiter. Hij nam onder meer deel aan het WK Jonge Paarden in Lion d’Angers in 2009 en  heeft een rijk gevuld palmares aan resultaten op 1* en 2* eventingwedstrijden.

Janus werkt momenteel zijn plannen voor de pony’s uit en zal binnenkort de ponyruiters en hun entourage uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.

Bij de Junioren en Young Riders blijft Hendrik Degros, net als vorig jaar, als Coach aan het roer staan.  Zijn rechterhand van het voorbije jaar, Chef d’équipe Luc Goeman, geeft na enkele jaren de fakkel door. Nieuwe chef d’équipe voor de jongeren wordt Didier Hergot. Didier is al vijftien jaar een vertrouwd gezicht op eventingwedstrijden, oorspronkelijk als vader van, en nadien als medewerker en zelfs als co-organisator van de eventingwedstrijd in Ciney.  Sinds 2 jaar is hij ook actief als lid van de LEWB-eventingcommissie (en vervult er met succes de taak van voorzitter) en sinds begin 2017 maakt hij ook deel uit van de nationale eventingcommissie.

KBRSF, VLP en LEWB willen Luc Goeman, Virginie Caulier en Martine Eggerickx graag bedanken voor hun deskundige begeleiding van de afgelopen jaren. We kijken samen met hen dan ook vol goede moed uit naar de toekomst. Met het eventingseizoen voor de deur wensen we de nieuwe omkadering heel veel succes toe!

Bron: 
KBRSF