Jan Vermeiren en Jan Van Dyck blijven op kop in de STX cyclus

Jumping
13 jun 2018
Door Horseman Kristof

Na de manche in Kuringen van het voorbije weekend zijn er nog drie wedstrijden te gaan in de nationale STX cyclus voor jonge paarden. 
Met al zes wedstrijden achter de rug staat bij de 6-jarigen Jan Vermeiren nog steeds aan de leiding met zijn BWP goedgekeurde hengst Mr. Idol S (v. Plot Blue). Maar hij wordt al een tijdje op de hielen gezeten door Frederik Dekens en zijn voor BWP goedgekeurde hengst Kato T Z (v. Kannan). Vermeiren staat ook nog op een derde plaats met Mr. Uno-K van 't Kattenheye (v. Numero Uno).
Audrey De Bock (Miu Miu van Overis, v. Inshallah de Muze) en Jeroen Verschueren (Muse de Bourguignon, v. Action Breaker) staan op plaatsen vier en vijf.

Bij de 7-jarigen weet Jan Van Dyck zijn leiderspositie te behouden met Liepzig vd Hooghoeve (v. Epleaser van 't Heike). Walter Lelie is voorlopig tweede met Laurier (v. Zirocco Blue VDL) en vijfde met de voor BWP gekeurde hengst Le Diamant Horta (v. Diamant de Semilly). Esther Schelfaut zien we terug op de derde plaats met Lalique (v. Free Style). Voor Valentijn De Bock en Like A Diamond van het Schaeck (v. Diamant de Semilly) is er een vierde plaats.

De zevende manche gaat volgende week door in Ghlin.

Klik hier voor de tussenstanden.