Jan Stoffelen en Morgana van de Looise Heide zegevieren in het Woutershof

Jumping
16 mei 2018
Door Horseman Kristof

Het Woutershof in Kuringen vormde afgelopen donderdag het decor voor een manche van de SBB competitie. Na twee omlopen wisten bij de 6-jarigen maar liefst 22 combinaties foutloos te blijven en zich zo te plaatsen voor de barrage.

De beste daarin was Jan Stoffelen met de BWP merrie Morgana van de Looise Heide (v. Eldorado van de Zeshoek). Morgana haar halfzus Hadrilla van de Looise Heide is de moeder van Lavita van de Looise Heide waarmee Stoffelen vorig jaar het kampioenschap van deze competitie won. Lavita werd intussen via Gilbert De Roock richting Amerika verkocht. 
Bart Anthonissen en Mister Grey Castanoo (v. VDL Zirocco Blue) eindigden op de tweede plaats. De schimmel zijn moeder is Grey van de Castanoschans die we nog kennen van onder het zadel van Pieter Kenis.
Met Matthias Lenaerts en Anna-Belle D'Eres Z op de derde plaats kregen we een volledig Antwerps podium.

Jordy Verboven en Mialani van de Oude Hoeve (v. Zilverstar T) namen de vierde plek voor hun rekening. De gebroeders Bossaerts konden uiteraard ook niet ontbreken in de prijzen. Stef werd vijfde met Monaco Optimus en Nick behaalde een zesde plaats met Z Golden Girl Hero Z.

Klik hier voor de uitslag.