Jan Claeys wint de Grote Prijs van de Prestige Cup

Jumping
20 nov 2017
Door Horseman Kristof

Het Zilveren Spoor in Moorsele mocht afgelopen zaterdag weer heel wat bezoekers ontvangen voor de ontknoping van de Prestige Cup. In de Grote Prijs wisten elf combinaties zich na de 1m45 hoge basisomloop te plaatsen voor de barrage. Thomas Ponthieu had daarin de snelle tijd van 36:26 seconden neergezet, maar met Qualine de Courcel kreeg hij één springfout aangerekend, waardoor het duo op de vijfde plaats eindigde.

Jan Claeys wist in 37:20 seconden wel foutloos te blijven, hij sprong naar de overwinning met Charmeur van het Kloosterhof. Bart Clarys haalde met Best Mix Cigane Z de finish in een tijd van 39:52 seconden, goed voor de tweede plaats. Op de derde plaats kregen we Charlotte Lutz met Hollywood be Good. De vierde plaats was voor Randy Sherman en S&L Cocodrille.

Bart Clarys was overduidelijk de man in vorm, want hij won er verschillende rubrieken, zo ook de 1m35 reeks. Met El Cid verwees hij Louise Losfeld en Upgrade's Son naar de tweede plaats. Sofie Delmulle en Cluysenaer P&L eindigden op de derde plaats. Over een hoogte van 1m25 ging de overwinning naar Chanel De Baets en Westtrailers Casino. Clarys werd dit keer tweede met Geste. Mathilde Dijon en Lady vh Molenhof Z namen de derde plaats voor hun rekening.

Elisa Strubbe won de finale van de Youngster Tour met Ezzo Z. Plaatsen twee en drie waren voor Bertrand Genin (Espoir des Merisiers) en Thierry Goffinet (Lolita).

Klik hier voor de uitslag.