Isabell Werth en Weihegold onverslaanbaar in Wereldbeker Amsterdam

Dressuur
27 jan 2018
Door Maxine Van Molecot

In Amsterdam werd in de RAI-arena de dag gestart met een dressuurprogramma. Na twee nationale wedstrijden was het tijd voor de Wereldbeker dressuur. In deze Kür op muziek kwamen de beste vijftien combinaties van de Grand Prix terug om te strijden voor punten om zich te kwalificeren voor de Wereldbeker finale.

De Duitse Isabell Werth wist net als gisteren overtuigend naar de winst te rijden met haar kampioenenpaard Weihegold OLD (v. Don Schufro). Waar er gisteren nog een foutje was in de wissels om de pas, ging het vandaag weer helemaal foutloos. De jury vond sommige onderdelen zelf goed voor een tien. In totaal leverde het een score van 88.540% op.

Edward Gal reed voor thuispubliek naar een tweede plaats met de tienjarige hengst Glock's Zonik (v. Blue Hors Zack). Zij kregen van de jury een score van 81.860%. De Duitse Jessica Von Bredow-Werndl volgde hem op de voet met de KWPN-hengst Unee BB (v. Gribaldi). Deze combinatie werd derde met een totaal van 81.195%.

Verder in de top vijf zagen we Patrik Kittel met Deja (v. Silvano) en Madeleine Witte-Vrees met Cennin (v. Vivaldi). Zij kregen van de jury respectievelijk 81.155% en 79.975%.

Klik hier voor de volledige resultaten.