Isabell Werth blijft nummer één van de wereld

Dressuur
02 jan 2018
Door Maxine Van Molecot

Net zoals bij de jumping, werd ook de nieuwe ranking van de dressuur online geplaatst door de FEI. In deze ranking zijn er niet al te veel veranderingen op te merken. De top zes blijft zo helemaal hetzelfde. Dat betekent dat Isabell Werth nog zeker een maand langer de beste van de wereld is. Ze voert de wereldranglijst aan met haar kampioenenpaard Weihegold OLD (v. Don Schufro). De Duitse amazone heeft momenteel een totaal van 2970 punten.

Haar landgenoot Sönke Rothenberger volgt op de tweede plaats met zijn elfjarige KWPN'er Cosmo 59 (v. Van Gogh). Deze combinatie verscheen niet meer in de ring sinds het Europees Kampioenschap, maar heeft toch nog steeds een totaal van 2586 punten achter hun naam staan. Isabell Werth zien we ook nog eens terug op de derde plaats. Ditmaal met Emilio 107 (v. Ehrenpreis). Dit duo won afgelopen maand nog de Grand Prix en Grand Prix Freestyle in Stockholm.

De top vijf wordt vervolledigd de Amerikaanse Laura Graves met Verdades (Florett AS) en de Deense Cathrine Dufour met Atterupgaards Cassidy (v. Caprimond). Isabell Werth staat met haar derde paard Don Johnson FRH (v. Don Frederico) op een zesde plaats.

Verder in de top tien zien we wel nog wat veranderingen. Zo stijgt Dorothee Schneider (Sammy Davis Jr.) van plaats acht naar zeven en maakt Patrik Kittel (Deja) zijn intrede in de top tien met een achtste plaats. Op plaats negen en tien zien we Helen Langehanenberg (Damsey FRH) en Therese Nilshagen (Dante Weltino OLD).

Jorinde Verwimp is nog steeds de beste Belgische op de ranking met haar trouwe partner Tiamo (v. Lester). Zij zakken deze maand enkele plaatsen en staan nu op de 32ste plaats. VLP talent van het jaar, Laurence Roos doet deze maand goede zaken en stijgt van de 76ste naar de 73ste plaats met Fil Rouge (v. Stedinger).

Bron: 
FEI