Isabel Cool en Jorinde Verwimp op het podium in Waregem

Dressuur
15 sep 2017
Door Horseman Kristof

Sinds enkele dagen vormt Waregem het decor voor een internationale dressuurwedstrijd. Verschillende grote namen uit eigen land komen er aan de start, maar ook de buitenlandse deelnemers hebben hun weg naar West-Vlaanderen gevonden.

In de Grand Prix domineerden de Nederlandse amazones vanmiddag met Stephanie De Frel als winnares. Bij drie van de vijf jury's stond zij op de eerste plek met Beach Boy. Dit leverde hen een gemiddelde score van 69,100 % op. Tosca Visser Van Der Meulen en Asther De Jeu eindigden op de tweede plaats met 68,480 %. 
Voor België werd Isabel Cool derde (68,200 %) met Aranco V. Afgelopen zomer stond Cool nog op het podium van het Belgisch kampioenschap waar zij brons won.

Ook in de Intermediaite I kregen we een Nederlandse winnares met Lynne Maas en Electra. Het duo wist vier juryleden te overtuigen door daar de eerste plaats te behalen. Met een gemiddelde score van 73,711 % wonnen zij overduidelijk deze proef.
De Britse amazone Sarah Millis werd tweede (71,684 %) met Behroez. Belgisch kampioen Jorinde Verwimp mocht mee op het podium. Met Arie Sollenburg onder het zadel kreeg zij een score van 70,763 %. Katrien Verreet en Bailamos Biolley eindigden op de vierde plaats met 69,921 %.

Klik hier voor de uitslagen.