Ibbo van 't Keldertje vertrekt naar Amerika

Transfer
13 dec 2018
Door Horseman Kristof

Nadat gisteren de verkoop van Herald van 't Ruytershof (v. Lord Z) richting Amerika bekend raakte, is nu ook de BWP'er Ibbo van 't Keldertje naar Amerika verkocht.

De 10-jarige zoon van Emerald werd gefokt door Glenn Van Mossevelde. Hij kreeg zijn opleiding van Thomas Van Minnebruggen. In 2016 en 2017 kwam hij tijdelijk onder het zadel van Niels Bruynseels. Zo namen zij deel aan de STX Masters, GCT manches van Chantilly en Monte Carlo en de CSIO van Drammen. Het laatste jaar nam Van Minnebruggen opnieuw de teugels over.

Via bemiddeling van Euro Horse is Ibbo verkocht aan Beechwood Stables uit Amerika. Zijn nieuwe amazone wordt de bijna 19 jarige Annabel Revers. Beechwood Stables investeerde vorig jaar ook al in de Emerald-zoon Ilias van 't Vlasmeer.

"Beechwood Stables was zo tevreden over hun hengst Ilias dat ze opnieuw een zoon van Emerald wilden aanschaffen. Aangezien Igor van onze Jos voorlopig niet te koop is, kwamen we bij Ibbo van Thomas terecht. Met zowel Thomas als Niels heeft Ibbo al een mooi palmares bij elkaar gesprongen." aldus Axel Verlooy van Euro Horse.