Hunters Scendro zoon Scoop TD Z wint vrijspringen BWP Leiestreek

Fokkerij
04 okt 2017
Door Horseman Kristof

BWP Leiestreek kan tevreden terugblikken op hun wedstrijd vrijspringen 'Flanders Free Jump' in het Zilveren Spoor te Moorsele. Deze wedstrijd was de tweede manche van de 'Belgian Free Jump Tour' en voor de 2-jarige paarden was dit eveneens een kwalificatie voor de halve finale voor het vrijspringen tijdens Jumping Mechelen. De jury van dienst bestond uit Vincent Lambrecht, Carlos Pinto en Benjamin Robert.

De reeks voor 3-jarigen werd gewonnen door Scoop TD Z (Hunters Scendro x Wandor van de Mispelaere). 'TD' is de fokkerij van Tommy Dermaut en Kevin Holvoet. Vorig jaar leverde zij ook al de eindwinnaar van deze Tour.
Op de tweede plaats kregen we Ombre van 't Zorgvliet (Emerald van 't Ruytershof x Heartbreaker) van Andre Braeckevelt. Eclipse de Hus Z (Eldorado de Hus x Florian de la Vie - eigenaar Boris Mauroy) behaalde een derde plaats.
De vierde plek was voor I Am a Star du Long Chene Z (I am Moerhoeve's Star x Ohio van de Padenborre). Indigo Sitte (Marius Claudius x Chellano Z) eindigde op de vijfde plaats.

De reeks voor vrouwelijke 2-jarigen werd gewonnen door Hadewyn van 't Ravennest (Comme il Faut x Carrico). Hadewyn komt uit de fokkerij van Frederic Coens en Isabel De Rycker. Happy van de Gulden (Casall Ask x Cormint - fokker Etienne Heymans) werd tweede voor Cavaline van Heiste (Cavalo Z x Berlin - fokker Patrick Gillis).

Pop Star vd Schelpenhoeve (Diamant de Semilly x Narcos II) won dan weer bij de mannelijke 2-jarigen. Van de Schelpenhoeve is de fokkerij van Samir Brahimi die we ook kennen van Equicty. Pellegrino vd Axelhoeve (Boyfriend du Seigneur x Cumano - fokker Yves Lippens) werd tweede. Pellegrino is de halfbroer van Moneymaker vd Axelhoeve. De derde plaats was voor Palm Beach vd Molendreef (Kafka vd Heffinck x Clinton). Palm Beach komt uit de moederlijn van Coral Reef Via Volo.

Klik hier voor alle uitslagen.