HippoChamp, the next level!

Promo
11 jun 2018
Door Horseman Kristof
Na een tweedaagse veiling tijdens het Belgisch kampioenschap voor jonge paarden te Gesves in 2017 gaat HippoChamp in 2018 vol voor vernieuwing en innovatie!
HippoChamp, met een vernieuwd management, zet in 2018 volledig in op de digitale kaart. “We willen inspelen op de noden van de markt maar ook legden we ons oor te luister bij de fokkers. Gezonde, goede veulens op een transparante, betaalbare en efficiënte manier vermarkten is ons hoofddoel.” Aldus Philippe Bormans, Arnaud Dewaele en Kenneth Watthy, de nieuwe gezichten binnen HippoChamp.
Hoe wil HippoChamp zich concreet onderscheiden?
“Zoals gezegd zijn de kernwoorden vernieuwend, kostenbeperkend en transparant. We zetten een nieuwe standaard qua beleving met een live audio veilingmeester. Daarnaast willen we op een transparante manier veilen en zullen bieders bij het uitbrengen van een bod onmiddellijk kunnen zien of de gewenste minimumprijs is gehaald.
Verder willen we dit alles heel betaalbaar houden. Het inschrijvingsgeld bedraagt slechts 250€. Bij verkoop dragen zowel koper als verkoper slechts 5% bij, een ongezien laag percentage.
Welke veulens komen in aanmerking?
“Alle gezonde veulens geboren in 2018 kunnen ingeschreven worden via de website van HippoChamp. Na acceptatie door het comité, van de door de fokker opgegeven minimale verkoopprijs, zullen ze worden uitgenodigd op de veterinaire keuring en foto/video reportage. Fokkers hebben vrije keuze van locatie tussen Het Zilverenspoor te Moorsele en Manege Woutershof te Hasselt.”
Interesse?
Ga naar de HippoChamp website en meld je veulen in enkele klikken aan. Inschrijven kan tot en met 25 juni.
Opgelet: Bij overaanbod krijgen de eerst ingeschreven 60 veulens voorrang.  We veilen maximum 35 veulens per veilingdag.
 
De eerste twee live online Veilingen gaan door op www.equinia.com en dit op:
Vrijdag 7 September om 20:00u - veulens
Vrijdag 5 oktober om 20:00u - veulens
  
Foto’s en video van de veulens worden genomen op:
Zaterdag 30 juni in het Zilverenspoor te Moorsele.
Zondag 1 juli in manege Woutershof te Hasselt.
Meer info:

Philippe Bormans : 0474/17 35 43

Arnaud Dewaele  : 0472/01 20 87

Kenneth Watthy   : 0486/11 39 02

 

Klinische keuring ok = automatisch geselecteerd voor de veiling
(Klinische keuring ter plaatse door De Bosdreef)

Veilingcomissie = 5 % 

Geen verkoop = geen commissie