Het jaar van de doorbraak voor Chilli Willi

Varia
09 aug 2017
Door Horseman Kristof

Nicola Philippaerts en Chilli Willi eindigden afgelopen zaterdag als 6e in de Longines Global Champions Tour Grand Prix of London. Opnieuw een sterke prestatie van de 9-jarige afstammeling van Casall ASK die onder impuls van Nicola Philippaerts dit jaar helemaal doorgebroken is.

Ludo Philippaerts haalde Chilli Willi op 6-jarige leeftijd naar stoeterij Dorperheide. Drie jaar later lijkt het erop dat de afstammeling van de legendarische hengst Casall ASK, die dit jaar tijdens de Longines Global Champions Tour of Hamburg op 18-jarige leeftijd afscheid nam, helemaal doorgebroken is. Afgelopen weekend sprong Chilli Willi twee keer foutloos net zoals hij dat deed tijdens de landenwedstrijd in Sopot. In Lissabon hoefde Chilli Willi slechts één keer te springen om België aan de zege te helpen. Ook daar bleef hij foutloos net als in Miami waar hij naar de 3e plaats sprong. Voeg daar nog de 6e plaats van de Longines Global Champions Tour of Mexico aan toe om helemaal compleet te zijn.

“ Chilli Willi is een voorzichtig paard met een groot vermogen ” zegt Ludo Philippaerts. 

“ Hij is nog altijd maar 9 jaar en toch heeft hij dit jaar al prachtige resultaten behaald. Het intensieve werk dat we de voorbije jaren gedaan hebben loont zich nu. Dit jaar is hij ook al vrij veel ingezet als dekhengst. Als Chilli Willi gezond en blessurevrij blijft wachten hem nog mooie jaren. Ik ben er fier op dat hij bij ons is doorgebroken en dat hij een goede klik heeft met Nicola. ”

“ Chilli Willi is makkelijk in de omgang en het is een plezier om dagelijks met hem te werken ”zegt Nicola Philippaerts. 

“ Hij geeft altijd het beste van zichzelf en is bijzonder drukbestendig. Alles wat hij doet dat doet hij met plezier. Hij heeft altijd zin om te trainen en niets is hem te veel. Zijn grootste kwaliteiten zijn zijn voorzichtigheid en regelmaat. In barrages kan hij nog sneller worden maar hij is nog maar 9 jaar. Daarvoor moet hij nog wat meer ervaring opdoen en dat kost tijd. ” 

Het wordt opnieuw een drukke week voor de ruiters van stoeterij Dorperheide. Anthony en Thibault Philippaerts nemen deel aan het EK voor Children en Junioren in Samorin terwijl Olivier en Nicola aan het werk zijn in Valkenswaard waar ze deelnemen aan de Longines Global Champions Tour. 

“ Sinds Anthony gestopt is met voetballen en alles op de paardensport heeft gezet zijn de resultaten in stijgende lijn. Zijn harde werk ziet hij nu beloond met zijn eerste selectie voor het EK. Wij kijken er naar uit hoe hij het er van af gaan brengen. Thibault heeft dan al wat meer ervaring maar ik ben ook benieuwd naar zijn prestaties tijdens zijn eerste EK bij de junioren. Ze kunnen alle twee terugblikken op een prima seizoen maar dat is geen garantie op succes. Een kampioenschap is altijd een dubbeltje op zijn kant ” besluit Ludo Philippaerts.

Bron: 
Persbericht Stoeterij Dorperheide