Henrik von Eckermann naar winst in bewogen 'Prize of Europe' Aken

Jumping
18 jul 2018
Door Maxine Van Molecot

De hoofdproef van de dag op de grote graspiste van Aken was de 'Turkish Airlines-Prize of Europe'. In deze proef met aparte barrage stond er een zware proef over een hoogte van 1.60m gebouwd. Elf combinaties wisten de nul op het scorebord te houden en zich te kwalificeren voor de barrage.

Het werd een zeer bewogen barrage. Zo kwamen zowel Laura Kraut als Yuri Mansur ten val. De vosse hengst Vitiki (v. Valentino) van Yuri Mansur werd afgevoerd met de paardenambulance en wordt verder onderzocht.

De Zweed Henrik von Eckermann had vandaag meer geluk en reed met de schimmel ruin Castello 194 (v. Cristallo 7) foutloos door het parcours in 47.30 seconden. Dit bracht hun de overwinning op. De Amerikaan Mclain Ward was met de twaalfjarige SBS'er HH Azur (v. Thunder v. Zuuthoeve) net iets trager in 47.56 seconden en moest tevreden zijn met de tweede plaats. Marcus Ehning reed voor zijn thuispubliek naar de derde plaats met de vosse ruin Funky Fred (v. For Pleasure). Zij reden een nulrit in 48.72 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Darragh Kenny met Westbrook (v. Jaguar Mail) en Luciana Diniz met Fit For Fun (v. For Pleasure). Zij finishten beiden met vier strafpunten in respectievelijk 49.13 seconden en 50.65 seconden.

Klik hier voor de volledige resultaten.