Heel wat Belgen mogen zich opmaken voor Global Champions League seizoen

Jumping
12 mrt 2018
Door Maxine Van Molecot

Eerder konden we al enkele teams bekend maken van de Global Champions League. Nu heeft de organisatie zelf alle teams bekend gemaakt. In bijna elk team zit er wel een Belg. Het wordt dan ook een zeer interessant seizoen met maar liefst 19 teams van telkens 5 ruiters. Dat betekent in totaal 95 ruiters die dit jaar zullen strijden voor de zege met hun team.

Tijdens het seizoen staan er 16 wedstrijden gepland. Tijdens deze kwalificaties kunnen de teams punten verzamelen om zich zo te kwalificeren voor de Play Offs in Praag. Deze GCL Super Cup zal in december plaatsvinden en is de enige indoor wedstrijd van het seizoen. De 16 beste teams kunnen zich hiervoor plaatsen. Tijdens deze wedstrijd zal er ook een Super Grand Prix zijn. Hier mogen alle winnaars van de verschillende GP's van het Global Champions Tour seizoen aan deelnemen.

Dit seizoens zien we enkele nieuwe teams op de lijst staan. Zo zullen de Miami Celtics, Hamburg Giants, Prague Lions, Scandinavian Vikings, New York Empire en Montreal Diamonds hun intrede maken in het circuit. We konden de afgelopen weken al melden dat Jos Verlooy, Niels Bruynseels, Constant Van Paesschen en Karel Cox zouden meedoen aan de GCL, maar hier komen nog heel wat meer Belgen bij.

Bij de Paris Panthers zal Gregory Wathelet deel uitmaken van het team samen met Kent Farrington, Darragh Kenny, Nayel Nassar en Jennifer Gates. Pieter Devos zal dan weer deel uitmaken van de St Tropez Pirates. Hij vormt een team met Edwina Tops-Alexander, Wout-Jan van der Schans, Athina Onassis en Laura Klaphake. In het team van de Hamburg Giants zien we Cindy van der Straten tussen namen als René Lopez, Christian Rhomberg, Sameh El Dahan en Emil Hallundbaek staan.

Olivier en Nicola Philippaerts zullen deel uitmaken van hetzelfde team. Samen met Ben Maher, Martin Fuchs en Emily Moffitt vormen zij de London Knights. Laatste Belg die we in een team terugvinden is Jérôme Guery. In zijn team zien we zijn collega Hermes ruiters Romain Duguet en Simon Delestre, maar verder ook Julien Epaillard en Jeanne Sadran.

Klik hier voor de volledige lijst met teams voor de Global Champions League.

Bron: 
Global Champions League