Harrie Smolders na verlies België op WK voetbal: "Topsport is niet altijd eerlijk"

Varia
11 jul 2018
Door Horseman Kristof

Euro Horses Nederlandse nummer één van de wereld jumping, Harrie Smolders, is als topsporter bijzonder goed geplaatst om het verlies van België tegen Frankrijk in de halve finale van het WK voetbal te kaderen: “Topsport is niet altijd eerlijk. De beste wint niet altijd! België liet op dit WK het mooiste voetbal zien en speelde het meest aanvallend. Spijtig genoeg werd dit tegen Frankrijk niet beloond. Zeker, toen de Fransen op voorsprong kwamen, gingen die heel gesloten spelen en probeerden zij met hun snelle mannen, Griezman en Mbappé, toch nog voor gevaar te zorgen”.

“In topsport is topvorm niet altijd de garantie op winst. Soms kan je met een minder goed gevoel, toch nog winnen. In ieder geval kan deze ervaring er voor zorgen dat België op een volgende kampioenschap toch weer een trapje hoger geraakt. Deze ploeg heeft op zijn minst nog twee jaar te goed aan de top. Als de randvoorwaarden op dezelfde manier blijven ingevuld, kan de ervaring van dit WK, bij een volgende gelegenheid het verschil in hun voordeel maken. Ik vergelijk het een beetje met het EK jumping van vorig jaar waar België ook net naast het podium viel. Zij hadden nochtans betere ruiters en paarden dan een paar landen die wel met een medaille naar huis mochten. Ook daar heb ik het gevoel dat België de ervaring gaat gebruiken om bij een volgende gelegenheid een medaille te veroveren”.

“Omgekeerd zorgt de onvoorspelbaarheid van de topsport dat mensen geboeid blijven in de prestaties van atleten, en in ons geval ook van de paarden. De kans dat een underdog het toch haalt van een favoriet, weekt emoties los bij supporters. Daarom blijft topsport mensen bekoren”.

Bron: 
Persbericht Euro Horse