Harrie Smolders en Emerald N.O.P. winnen de GP van Chantilly

Jumping
15 jul 2017
Door Horseman Arnout

Met de verandering van het format van de Global Champions Tour en een contingentering van het aantal deelnemers aan de GP zijn het al het hele seizoen enkel de happy few die zich kunnen plaatsen voor de barrage. Dat was op de graspiste van Chantilly niet anders. Met vier waren ze, de combinaties die zonder fouten door het selectieve parcours kwamen: Philippe Rozier op Rahotep de Toscane (v. Quidam de Revel), Harrie Smolders op Emerald N.O.P. (v. Diamant de Semilly), Scott Brash op Hello Forever (v. For Pleasure) en Carlos Lopez op Cuplandra (v. Upgrade).

In die barrage zette Rozier een richttijd neer, die meteen erna verbeterd werd door Harrie Smolders. Carlos Lopez en Scott Brash beten vervolgens hun tanden stuk op de tijd van Smolders, die zo zijn eerste GCT-zege van het seizoen boekt. Uiteraard verstevigt Smolders ook zijn leiderspositie in de stand van de Global Champions Tour.

Voor de Belgen konden Niels Bruynseels (Cas de Liberté Z, v. Cracky Z) en Gregory Wathelet (Coree, v. Cornet Obolensky) aantreden in de GP. Een barrageplaats konden ze niet halen, maar met vier strafpunten en een snelle tijd, klasseerden ze zich wel op een mooie zesde en negende plaats.

Klik hier voor het volledige resultaat.

Bron: 
Horseman.be