Gregory Wathelet wint finale 7-jarigen

Jumping
16 mei 2018
Door Horseman Kristof

De derde dag van de twee sterren concours in Valkenswaard is vanochtend van start gegaan met de finale voor 7-jarige paarden. Maar liefst 25 combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage na de 1m35 hoge basisomloop. 

Daarin was Gregory Wathelet oppermachtig met zijn twee jonge talenten. Hij won deze finale door als laatste starter de winnende tijd van 34:36 seconden neer te zetten met de sBs'er Faut-Il des 7 Vallons (v. Comme il Faut). In het verleden zagen we Wathelet met Faut-Il zijn moeder Firis de la Maine ook al aan het werk.
Wathelet had al vroeg in de barrage de leiding genomen met Carleyle, daarmee eindigde hij uiteindelijk op de derde plaats in 35:89 seconden.

Marlon Modolo Zanotelli en de Selle Francais merrie Bali des Cedres Verts (v. Diamant de Semilly) werden tweede in 35:06 seconden. Bali is een volle zus van Utamaro d'Ecaussinnes. Zanotelli werd ook nog vierde met Elsa K (v. Luidam). Voor Laura Kraut en Greatfull was er een vijfde plaats.

Niels Bruynseels reed Diornella-D naar een negende plek. Net buiten de prijzen eindigden Kevin Gielen en Arrow M Z op een veertiende plaats.

Klik hier voor de uitslag.