Goud voor LRV Herenthout en Ine Blommaert

Dressuur
02 okt 2018
Door Horseman Kristof

Op het nationale ponytornooi in het Antwerpse Merksplas werd er ook gestreden in de individuele en groepsdressuur. LRV Herenthout en Ine Blommaert werden kampioen in de hoogste reeksen.

LRV Herenthout sterk in groepsdressuur

Herenthout, is niet alleen een Kempisch carnavalsdorp, de plaatselijke LRV-vereniging werpt zich samen met LRV Bredene de laatste jaren meer en meer op als absolute specialisten in het achttalrijden. Het achttal van LRV Herenthout won zowel bij de paarden als de pony’s het provinciaal kampioenschap. De pony’s  gaven in Merksplas al het goede voorbeeld. LRV Herenthout won voor de buren van LRV Broechem. LRV Bekkevoort reed naar het brons. Dat moet voor de ruiters en amazones van LRV Herenthout extra motivatie geven om op het Nationaal Ruitertornooi in Ardooie minstens even goed te doen.

In de klasse Licht won LRV Sint-Lenaarts, voor LRV Ardooie en LRV Herent. In de hoogste reeks van de viertallen was het goud voor LRV Peer. LRV Rijkevorsel reed naar plaats twee, voor LRV Bocholt. Het viertal Kür op Muziek was voor LRV Kontich.

Individuele Dressuur

In de hoogste dressuurreeks was het goud voor Ine Blommaert van LRV Opwijk. Ine had in Merksplas Nia Domo’s Evita (v. Orchard Red Prince) onder het zadel. Voor de 12-jarige amazone was het meteen de vijfde zege van  het seizoen. Ze werd eerder ook provinciaal kampioen van LRV Brabant. Julie Vangeloven (LRV Ophoven) reed naar de tweede plaats met Schermeer Hof’s Tarzan (v. Wengelo’s Ricardo). Nieke Hofkens van LRV Wuustwezel en haar Fun Fun (v. Melle Wiebert) pakte knap brons.

In de klasse C-Licht 2 was Emilie Herweyers van LRV Sinaai de beste met haar Florenzo (v. Nieuwmoeds Patrick). Noor Verstappen uit Lille (Esperado) reed naar zilver voor Jullie Ceyssens van LRV Meeuen met Kontessa “E”.  Ook de klasse B-Licht 1 ging naar Emilie Herweyers van LRV Sinaai. Ze won net als vorig jaar met Joli. Sarah Verlinden (LRV Kontich) en haar Quickstep v/d Waterhoeve (v. Laser van de Mereyt) reden naar een zilveren medaille voor Ella Cahuzak (LRV Herent) met Rakker.

In de klasse AB2 was het goud voor Elle Wuyts van LRV Zoersel met Glinster. Alexine Herweyers van LRV Sinaai reed met Mona naar de tweede plaats voor Marie Laure Bleyen (LRV Bocholt) met Cuypershof Snuitje. Bij de allerkleinste pony’s ging het erelint naar Leen Free van LRV Peer met Cecil van de Josefinahoeve voor Niels Van Pamel (LRV Erpe Mere) met Bellmills Machos Gigolo. Mirte Masure van LRV Wuustwezel en Kmurthe reed naar nationaal brons.

Bron: 
LRV