Goud voor Belgische Young Riders op het Europees kampioenschap reining

Overige sport
03 nov 2018
Door Horseman Kristof

De Belgische reining jeugd neemt dit weekend deel aan het Europees kampioenschap reining voor juniors en young riders in Lyon. Vrijdagavond werd gestreden voor de team medailles.

Tania Roskams, coach van de Belgische reining juniors en young riders is erg trots op haar ruiters: ”Het young riders team met Nimroid Vannietvelt, Gilles Huyghe, Edouard Winne en Amber Heidbuchel heeft een gouden medaille in de wacht gesleept! Na een spannende strijd waarbij Gina Schumacher het verschil moest maken, versloegen de Belgen de Duitse ploeg die zilver behaalde en Italië dat zich tevreden moest stellen met brons. Jarenlang domineerden Duitsland en Italië de top, waarbij de Belgen er de vorige jaren meestal in slaagden een bronzen medaille te behalen. Dit jaar werden de kaarten geschud en na de grote overwinning van Bernard Fonck op de WEG in Tryon bewijzen de Young Riders op het EK dat er wel degelijk jong Belgisch talent aanwezig is. Bernard en An Fonck Poels gaven nog net voor het vertrek naar Lyon een gratis clinic aan de jeugdploegen, waarvoor dank! Het heeft duidelijk geloond.”

Ook het juniors team met Keanu De Pauw, Jinke Stevens, Siebe Van Bekhoven en Wout Van Den Nouweland deed het uitstekend en behaalde een mooie 4e plaats, na Duitsland, Italië en verrassend Spanje, die de laatste jaren aan een opmars bezig zijn in reining.

Bron: 
KBRSF