Gilles Dunon snelt naar winst in finale voor jonge paarden bij de Peelbergen

Jumping
21 jan 2018
Door Maxine Van Molecot

Bij de Peelbergen in het Nederlandse Kronenberg werd deze ochtend de finale voor de jonge paarden gereden. Onze landgenoot Gilles Dunon reed er met zijn jonge paarden eerder deze week al in de prijzen en ook nu liet hij weer van zich horen.

Met de zevenjarige BWP-ruin Little Joe van de Veeweide (v. Der Senaat 111) reed Dunon naar de overwinning. Zij bleven in deze proef tegen de klok foutloos in een onverslaanbare tijd van 56.78 seconden. Er was ook nog een derde plaats voor Dunon. Deze behaalde hij met de BWP'er Louis Vuitton Vd Wouwerse Veld (v. Thunder van de Zuuthoeve). Met de zevenjarige ruin wist onze landgenoot eveneens foutloos te blijven en dit in 58.44 seconden. Vorig jaar zagen we dit duo nog aan het werk op het WK voor zesjarige paarden.

De Duitse ruiter Hendrik Sosath en de bruine hengst Campitello (v. Cador 5) eindigden op de tweede plaats. Deze combinatie finishte na 58.40 seconden en kwam zo tussen de twee paarden van Gilles Dunon terecht.

Verder in de top vijf zagen we Tom Slattery met Larca Van Erpecom (v. Kashmir Van Schuttershof) en Tim Rieskamp-Goedeking met Sleeta (v. Spartacus TN). Zij finishten in respectievelijk 58.73 seconden en 60.79 seconden.

Klik hier voor de resultaten.