Gilles Dunon laat van zich horen in loodzware Grote Prijs Donaueschingen

Jumping
19 aug 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Duitse Donaueschingen werd zonet de CSI3* Grote Prijs over een hoogte van 1.60m gesprongen. Slechts vijf combinaties van de 48 starters wisten de nul op het scorebord te houden en zich te kwalificeren voor de barrage. Maar liefst elf combinaties besloten vroegtijdig de strijd te staken.

Het was Hans-Dieter Dreher die voor zijn thuispubliek deze GP op zijn naam schreef met de zeventienjarige hengst Embassy II (v. Escudo I). Zij waren de enigste combinatie die foutloos wisten te blijven in de barrage en dit in een tijd van 47.82 seconden. De Zwitser Martin Fuchs werd tweede met de SBS-merrie Dubai Du Bois Pinchet (v. Kashmir van Schuttershof). Voor hun noteerden we vier strafpunten in een tijd van 41.28 seconden. De top drie werd vervolledigd door Holger Hetzel met de veertienjarige ruin Legioner (v. Limbus). Zij kregen vier strafpunten in 42.96 seconden.

Onze landgenoot Gilles Dunon kwalificeerde zich met zijn trouwe partner Fou De Toi Vd Keihoeve (v. Toulon) eveneens voor de barrage. Zij kregen in de barrage twee fouten in een tijd van 43.34 seconden en eindigden zo op een vierde plaats. Voor Erica Swartz en de BWP-merrie Jovita (v. Carabas V/D Wateringhoeve) was er een vijfde plaats. Zij behaalden eveneens acht strafpunten en dit in een tijd van 44.62 seconden.

Klik hier voor de volledige resultaten.