Gilles Dunon blijft presteren in Donaueschingen

Jumping
19 aug 2018
Door Maxine Van Molecot

Als afsluiter van de CSI3* in het Duitse Donaueschingen werd er nog een 1.40m proef accumulator met joker gesprongen. In deze proef kwamen nog zestien combinaties aan de start.

De Duitse eventing- en springruiter Michael Jung behaalde al verschillende overwinningen dit weekend en ook in deze laatste proef was hij onverslaanbaar. Met de tienjarige ruin Fischerdaily Impressed (v. Cartani 4) snelde Jung naar het maximum van 65 punten en dit in een tijd van 49.15 seconden. zo liet hij alle sprongen, inclusief de joker staan. Zijn landgenoot Jan Wernke zette dezelfde prestatie neer met de vosse merrie Queen Rubin 5 (v. Quidam's Rubin), maar dan in een tijd van 50.37 seconden en eindigde zo op de tweede plaats. Werner Muff werd met Escoffier (v. Lord Z) derde. Voor hun was er een nulrit in 52.59 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Andre Sakakini met Alaba (v. Arpeggio) en onze landgenoot met de schimmelhengst Kapitano (v. Eurocommerce Berlin). Zij finishten na respectievelijk 54.06 seconden en 54.75 seconden.

Klik hier voor de volledige resultaten.