In gesprek met Teun van den Broek, voorzitter 'Concours Hippique Bergen op Zoom'

Reportage
31 mei 2017
Door Horseman Kristof

Afgelopen weekend had Horseman als mediapartner van 'Concours Hippique Bergen op Zoom' een gesprek met Teun van den Broek, voorzitter van dit prachtige evenement dat tijdens het Pinksterweekend doorgaat.

“Vandaag worden al diverse materialen aangeleverd en slaan we zondag de eerste palen in de grond. Dat betekent voor ons dat het startsein is gegeven voor de 114ste opbouw van Concours Hippique Bergen op Zoom. Aankomend Pinksterweekend 2-5 juni gaan we er hier een waanzinnig hippisch evenement van maken. Als voorzitter ben ik gezegend met een goed geolied team van vrijwilligers. Maanden voorafgaand hebben we intensief vergaderd en nu krijgt alles zijn plek. Het blijft onze insteek dat het een evenement moet zijn voor ieder wat wils en waar jong & oud zich kan vermaken. Ik denk dat we daar goed in zijn geslaagd”.

“Nieuw is dat we al vrijdagmiddag van start gaan met inloopproeven in de klasse BB, B en L waar we de ruiters met hun jonge paarden de gelegenheid bieden op zo’n mooi maar niet vlak terrein het parcours springen op gras eigen te maken”. Onder het motto de jeugd heeft de toekomst gaan de kinderen hun opmaak maken in de diverse springrubrieken op zaterdagochtend. Ook zien we veel beweging in de dressuurringen aan de andere kant van het terrein, waar de subtop hun opwachting doet in de namiddag. Bijzonder trots zijn we dat wij de KNHS Hartog Lucerne Competitie (D-ponies klasse 1.30m) mogen verzorgen op dit terrein. Op zondag maken ook de tuigpaarden als vanouds hun opwachting. De Grote Prijs is de uiteindelijke afsluiter voor wat betreft het springen op 1.40m niveau, waarbij Wethouder Arjan van der Weegen (Gemeente Bergen op Zoom) de eer heeft deze te mogen uitreiken.

Natuurlijk worden er alle dagen in het dagprogramma diverse pauzes ingelast waar verschillende shows gegeven worden, showteam Epona komen met hun Tinkers, we zien aangespannen Amerikaanse minipaardjes voorbij komen, een sprookje met Shires en last but not least gaan een groepje kids die hun uiterste best doen in de Steeplechase. Het zijn allemaal kleine Max Verstappen’s maar dan op de shetlanders en geloof mij vaart minderen komt niet bij ze op!

De Goodliving Fair

Vervelen tijdens Concours Hippique Bergen op Zoom is onmogelijk vervolgd Van den Broek. Een mega speelparadijs wordt uit de grond gestampt waarbij de kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Ook kunnen zij een ritje maken op het vliegend tapijt, een kleed achter een trekpaard. Slenteren en snuffelen kan gedaan worden op onze “Goodliving Fair”. Waar een diversiteit van shops rondom de wedstrijd pistes gesitueerd staan. Heerlijke culinaire producten proeven, de nieuwste zomer mode spotten, kunstenaars ontmoeten en natuurlijk alles vinden voor ruiter en paard! Ook aan de jeugd wordt gedacht want elke namiddag zal een coole DJ hen doen zweten op de dansvloer met zijn tracks.

Sponsors en Vriendenclub

Een evenement met zo’n omvang als deze kost nu eenmaal veel geld. Zonder de financiële steun van de vele sponsors zou het überhaupt onmogelijk zijn. Samen gaan wij uit van een win/win situatie. Voor beiden partijen moet het tenslotte interessant zijn om mee te doen. Om nog meer geld te genereren hebben wij “de VriendenClub” dit jaar in het leven geroepen. Op persoonlijke titel kun je lid worden om zodoende een steentje bij te dragen. Op zaterdag houden we dan een speciale “Vriendenclub” middag op het VIP deck. Lidmaatschap is een jaar geldig en kan altijd verlengd worden. En aanmelden gaat nog steeds hoor, grapt Van den Broek.

Tot slot zegt Van den Broek als de weergoden ook nog eens met ons mee zijn, dan kan ons evenement niet meer stuk. Ik zeg kom van 2 t/m 5 juni gezellig met ons het Pinksterweekend doorbrengen als deelnemende ruiter/amazone of supporterden publiek.

Aanmelden via KNHS is gesloten maar stuur gerust een email naar [email protected] en het komt in orde. Toegang is gratis.