Geslaagde hengstenshow van JV-Horses

Fokkerij
25 mrt 2017
Door Horseman Kristof

De paardenliefhebbers weten dit weekend niet wat eerst te doen. Er zijn de Spring Tour wedstrijden van Lier en Bonheiden, de nationale Gouden Laars competitie die van start gaat, verschillende regionale wedstrijden en daar bovenop ook nog eens vijf hengstenshows!

De eerste hengstenshow in de rij was die van JV-Horses in Wuustwezel gisterenavond. Jan Vermeiren en zijn team stelden er verschillende hengsten voor.

Speaker Ben Malisart mocht eerst alle nieuwe goedgekeurde hengsten aan het publiek voorstellen. Alle hengsten werden eerst in de hand voorgebracht en nadien onder het zadel.
Van die nieuwe hengsten sprong vooral Olympus A.P (I Am Moerhoeve's Star x Diamant de Semilly) in het oog. Deze werd vorige week goedgekeurd bij BWP. Olympus zijn moeder is de volle zus van Emerald en Diamanthina van 't Ruytershof.

De 3-jarige Cilanto XC Z (Chellsini Z x Quintus) werd begin deze maand bij Zangersheide goedgekeurd. Aangezien daar de keuring niet onder het zadel verloopt, kon het publiek gisteren zijn eerste sprongen onder het zadel zien. Deze gaven meteen een veelbelovende indruk.

Guy Beyers mocht dan weer zijn favoriet Mithras de Regor (Elvis ter Putte x Darco) voorrijden. Vorig jaar werd hij kampioen van de hengstencompetitie bij de 4-jarigen en dit jaar eindigden zij op de derde plaats. Mithras was de voorbije twee jaar tijdens de hengstencompetitie op geen enkele springfout te betrappen. 

Jan Vermeiren kwam zelf ook in de piste met een hengst onder het zadel. Hij liet er de kwaliteiten van de 6-jarige Le Blue Diamond van 't Ruytershof (Plot Blue x Diamant de Semilly) zien. Hij is dan weer een zoon van Diamanthina van 't Ruytershof. Hoe hoger en hoe breder de sprongen kwamen te staan, hoe beter de hengst sprong. Bij de laatste sprong kon Vermeiren zelfs zijn handen in de lucht steken.

Afsluiten deden ze bij JV-Horses met een optreden van Cigaret JVH Z (Clinton x Kannan). De 'oogappel' van Jan Vermeiren werd voor de gelegenheid gereden door Nicola Philippaerts.
Philippaerts zijn topper Chilli Willi werd eveneens, aan de hand, voorgesteld aan het publiek.

Vandaag zijn er de hengstenshow van Keros in het Zilveren Spoor en de Roshoeve in Geel. Morgen openen De Breemeersen en T&L hun deuren voor het publiek.