Geslaagde editie van de 'Horseman Elite Auction'

Fokkerij
11 sep 2017
Door Horseman Kristof

Tijdens het ‘Horseman’ weekend in het Azelhof stond zaterdagavond de Horseman Elite Auction op het programma. Deze veiling was een samenwerking tussen Auction Antwerp en Flanders Mare Auction. Beide organisatie werken sinds vorig jaar samen en ook dit jaar bleek deze formule een succesverhaal te zijn.
De verkochte veulens uit het verleden zijn intussen ware ambassadeurs geworden binnen de internationale sport met Belgisch kampioen Kannabis van de Bucxtale (v. Contact van de Heffinck) en het nummer drie van de WBFSH ranking Eldorado van het Vijverhof (v. Thunder van de Zuuthoeve).

Er werden embryo’s, veulens, jonge paarden en fokmerries verkocht door veilingmeesters Louis De Cleene en Dirk Zagers.

De gemiddelde prijs bij de veulens zat op 11.000 euro met als uitschieter Red Rose EH (Kentucky van ’t Ruytershof x Darco) die voor 30.000 euro  onder de hamer ging. Deze vosse merrie is een dochter van Carrera de Muze die op haar beurt dan weer Walnut de Muze heeft als moeder.
Rhea van de Pereboom (Chatman x Randel Z) werd verkocht voor 18.000 euro.  Zij is de halfzus van het Olympische paard Gunder van de Pereboom. Royal Grey L3B (Cicero Z van Paemel x Berlin) verhuisde naar zijn nieuwe eigenaar voor een bedrag van 15.000 euro.

Bij de jonge paarden zat de gemiddelde prijs op 18.000 euro. De topper binnen deze collectie was de 3-jarige Selle Francais merrie Elite de Ponts (Malito de Reve x Si Tu Viens), zij werd verkocht voor 40.000 euro.

De fokmerries waren ook zeer in trek met een gemiddelde prijs van 18.800 euro. Het eerste lot van de avond zorgde meteen voor het hoogste bedrag binnen de veiling van 42.000 euro. Dit bedrag werd betaald voor de 7-jarige Kornetta D’Heyboght (Cornet Obolensky x Casini I). Zij werd samen met haar For Pleasure veulen verkocht, de schimmel merrie is drachtig van Diamant de Semilly. De 3-jarige Selle Francais merrie Egerie de Hus (Conrad de Hus x Diamant de Semilly), die drachtig is van Cornet Obolensky, werd verkocht voor 28.000 euro.

Een embyro van Emerald van ’t Ruytershof uit Kismet 50 (v. Kannan) ging onder de hamer voor 22.000 euro. Kismet sprong in het verleden op het hoogste niveau met Meredith Michaels Beerbaum.

De geslaagde editie van deze Horseman Elite Auction krijgt van 21 tot 25 september een vervolg via de Horseman ONLINE auction. De collectie daarvan komt deze week online.