Geopat: "Een goede bodem is duur, doe het dus eenmaal goed"

Promo
20 nov 2018
Door Horseman Kristof

De levensduur van een textiel vezel!

Ivan Peeters van Geopat heeft na een lange studie en een ervaring van 23 jaar de conclusie getrokken dat de kwaliteit van een textielvezel van groot belang is. Minder kwalitatieve vezels gaan stuk gelopen worden of verteren met als gevolg dat de levensduur van de manegebodem snel verkort. Op het eerste zicht lijken veel snippers op elkaar, maar in de praktijk is dit anders.

Een goed gemengde bodem moet minstens een levensduur hebben van 8 tot 10 jaar. Ook milieu technisch moet het vezel aan de normen en eisen voldoen. Het is dus zeer belangrijk dat men zich goed informeert alvorens een textielbodem aan te schaffen.

Geopat is een textielsnipper afkomstig van diverse polyester vezels. De structuur van de vezel en de manier waarop het geproduceerd wordt, speelt hierbij een zeer grote rol. Dit bepaald de levensduur en kwaliteit van de snipper.  Textielvezels zoals katoen,glasvezel,papier en andere zijn biologisch WEL afbreekbaar. En gaan snel verpulveren in de bodem.

De levensduur van een bodem hangt af van de hoeveelheid geopat die erin vermengd wordt. Aanbevolen hoeveelheid is 3 kg per m². De prijs van een textielbodem dient dan ook vergeleken te worden met de hoeveelheid.

Goedkoop kan soms duurkoop zijn, meer info via www.geopat.be of 0032 475 294741.