Gazelle ter Elzen wint GP Geneve, Wathelet op het podium

Jumping
10 dec 2017
Door Horseman Kristof

Het was in Geneve lang wachten eer we een foutloze combinatie te zien kregen in de Rolex Grand Prix. Uiteindelijk wisten vijf combinaties zich te plaatsen voor de barrage.

Vice-Europees kampioen Harrie Smolders wist zich als eerste te plaatsen met de Zangersheide hengst Don VHP Z (v. Diamant de Semilly). In de barrage mochten zij de spits afbijven, daarin bleven zij foutloos in een tijd van 46:89 seconden.
Maar het volgende duo Henrik von Eckermann en Mary Lou 194 (v. Montendro) hadden meteen nadien een snellere tijd van 45:49 seconden neergezet, waardoor zij de leiding overnamen.

Gregory Wathelet en Coree (v. Cornet Obolensky) kwamen als derde duo aan de start. De winnaars van de Rolex Grand Prix in Aken en de Wereldbeker manche in Zurich deden een goede poging, maar met hun 45:69 seconden kwamen zij net iets te kort om de tijd van Von Eckermann te verbeteren. Zij eindigden uiteindelijk op de derde plaats.
's Wereds nummer één ruiter Kent Farrington wist wel een snellere tijd neer te zetten! Met de BWP merrie Gazelle ter Elzen (v. Kashmir van Schuttershof) haalde hij de finish in een tijd van 44:96 seconden. Dit bleek voldoende te zijn voor de overwinning, want Cian O'Connor en Fibonacci 17 (v. For Feeling) kregen als laatste starters een springfout.

De winnaars van vorig jaar, Pedro Veniss en de Selle Francais hengst Quabri de L'Isle (v. Kannan) misten de barrage door één strafpunt voor tijd.

Zowel Jerome Guery (Grand Cru van de Rozenberg) als Pieter Devos (Claire Z) kregen een springfout in de basisomloop.