Fokker van Cornet stopt met zijn activiteiten

Fokkerij
12 sep 2017
Door Horseman Kristof

Tijdens de Horseman Elite Auction in het Azelhof nam het publiek en de fokkerij afgelopen zaterdag afscheid van Thierry Degraeve. Degraeve is de bezieler van fokkerij ''van het Costersveld". Zijn bekendste fokproduct is Cornet Obolensky die werd geboren onder de naam Windows van het Costersveld. Vivaldi van het Costersveld was met Roger Yves Bost tot enkele jaren geleden ook een echte topper op het hoogste niveau.

"Aanvankelijk was ik begonnen binnen de drafsport, maar via Stefaan Delabie en Hubert Hamerlinck maakte ik de overstap naar de springsport." aldus Degraeve.

Windows van het Costersveld is het uithangsbord van Degraeve zijn fokkerij. "Toen hij één week oud was merkte ik zijn kwaliteiten al op en wist ik dat hij een topper zou worden. Het management rond hem is altijd perfect verlopen. Ik verkocht de helft aan Hubert Hamerlinck, waarna de Duitser Ramsbrock hem kocht toen hij 2,5 jaar oud was. Een half jaar later werd hij op de Westfalen keuring vice-kampioen. Al snel werd Cornet verkocht richting Oekraïne." blikt Degraeve terug op zijn oogappel.

Nu Degraeve net zeventig jaar is geworden is het tijd geworden om zijn activiteiten als fokker stop te zetten. Hij verkocht tijdens de Horseman Elite Auction zijn laatste fokmerrie Kornetta D'Heyboght (Cornet Obolensky x Casini I). De merrie gaf dit jaar een veulen van For Pleasure en is nu drachtig van Diamant de Semilly. Zij werden voor een bedrag van 42.000 euro verkocht.

Bron: 
Jo De Roo voor Horseman Elite Auction