Eric Lamaze en Chacco Kid snellen naar overwinning op CHIO Aken

Jumping
18 jul 2018
Door Maxine Van Molecot

In Aken stond als laatste springproef vandaag een 1.50m proef over twee fasen op het programma. 49 combinaties verschenen aan de start en deden een poging om naar de overwinning te rijden. 

De Canadees Eric Lamaze snelde naar de zege met de twaalfjarige ruin Chacco Kid (v. Chacco-Blue). Zij bleven over de twee fasen foutloos en dit in een tijd van 36.71 seconden. De Duitser Philipp Weishaupt bleef met de vosse ruin Lasse K (v. Le Carolus) eveneens zonder fouten en dit in een tijd van 37.64 seconden. Zo eindigde de stalruiter van Ludger Beerbaum op een tweede plaats. Het podium werd vervolledigd door Laura Kraut en de Holsteiner ruin Deauville S (v. Diamant de Semilly). Zij kwamen door de chrono na 37.66 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Maikel van der Vleuten met Dana Blue (v. Mr. Blue) en Daniel Deusser met Equita van T Zorgvliet (v. Cassini I). Zij finishten na respectievelijk 39.44 seconden en 39.51 seconden.

Niels Bruynseels zette met Lady Cracotte (v. Quaprice) de beste Belgische prestatie neer. Zij kregen vier strafpunten in 38.98 seconden en werden zo nog zestiende.

Klik hier voor de volledige resultaten.