Emilie Conter snelt naar tweede winst in Antwerpen

Jumping
22 apr 2017
Door Horseman Arnout

Waar er in de eerste ronde nog veel combinaties zonder kleerscheuren de finish bereikten, stond de tweede en finale omloop wel stevig aan de maat. Achttien duo's konden de lei schoon houden in de eerste manche, maar slechts vijftien van hen mochten het beste van zichzelf geven in de hoop de felbegeerde GP2*-winst mee naar huis te nemen.

Al vroeg in de tweede manche dook Niels Fockaert onder de grens van de 50 seconden (49,73s). Vele combinaties beten vervolgens hun tanden stuk, al dan niet letterlijk. Julio Arias maakte een ongelukkige val met Chariosa (v. Chacco-Blue), uiteindelijk zonder erg. Angelica Augustsson-Zanotelli kreeg te maken met een ongehoorzaamheid van de verder imponerend springende Dienellie (v. Berlin).

Het was wachten tot Wouter Devos en zijn Emporio van 't Holeinde (v. Fetiche du Pas) de tijd nog scherper stelden tot 49,36 seconden. En nog was het niet snel genoeg. Met een fenomenale rit snelde Emilie Conter met Espyrante (v. Obourg) als voorlaatste combinatie naar een knaltijd van 48,18 seconden. De winst gaat dus al voor de tweede keer deze week mee met Emilie Conter naar de Stephex Stables. Daar kon ook laatste starter Boy-Adrian Van Gelderen en Be Cool (v. Vanoverbeek) niets meer aan veranderen.

Klik hier voor het volledige resultaat.

Bron: 
Horseman.be