Elise Van Den Branden en Rania Dindane zijn de Oost-Vlaamse kampioenen

Jumping
27 feb 2017
Door Horseman Kristof

Opnieuw een luxe-uitvoering van het provinciaal indoorkampioenschap pony's Oost-Vlaanderen. Flanders Horse Expo in Gent is natuurlijk een hele belevenis!

De beginnelingen mochten de dag openen. In deze reeksen werd een barema A, 2-fasen gereden. Overwinningen waren er voor Niels Van Pamel (Erpe-Mere) in Sb, Hannes Andries (Waasmunster) in AB en CB, Arend Puimege (Eksaarde-Doorslaar) in BB en Eline De Wispelaere (Waarschoot) in DB.

Voor de licht-reeksen had de parcoursbouwer Nico Dhaenens een mooi parcours klaargezet met aparte barrage. In DL stond Helenka Van Cauteren uit Sinaai als snelste op het hoogste schavotje. Met Little-Joe Van De Heikenshoeve versloeg ze Choe De Roo uit Merelbeke en Ilias De Vos uit Eksaarde-Doorslaar. De stijlprijs was voor Aliki Rotsaert uit Bassevelde met Swefi's Nandor.

In CL stond Luka Roman uit Bassevelde op 1, Julie Poppe uit Sinaai op 2 en Femke Penneman uit Kieldrecht op 3. Hier ging de stijl naar Yente De Smet uit St.-Niklaas.

In BL streden er 3  ruiters voor de podiumplaatsen. Brent De Schrijver (Maldegem) bleef als enige foutloos in de barrage. Hij versloeg Niels Andries (Waasmunster) en Kilian Franco (Bassevelde). Kilian won hier het lintje van de stijl.

In CM is er al het hele seizoen geen concurrentie voor Sara Buysse uit Moerzeke met Pattaya Van 't Neerhof.

DM ten slotte werd een spannende barrage met 5 toppers. Rania Dindane (Sinaai) was echter de enige met 2 pony's in de barrage die ook dubbel 0 bleef met beide. Met Moonfighter Machiavelli was ze sneller dan met Pablo. Laura Raemdonck uit Moerzeke werde derde met Navayo.

De stijlprijs ging naar Elise Van Den Branden uit Sinaai met Kantje's Ember.