Edward Gal krijgt zesjarig talent Total U.S. onder het zadel

Transfer
09 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Glock Horse Performance Center is een nieuwe hengst aangekomen. De zesjarige Total U.S. (v. Totilas) zal er onder het zadel van Edward Gal verder kunnen evolueren en naar het internationaal niveau toegewerkt worden. De zwarte hengst is een nieuwe troef voor de Nederlandse ruiter die hem later mogelijk op Grand Prix niveau zal uitbrengen.

Hij is zwart met driemaal wit aan zijn benen. Door zijn aderen stroomt beroemd bloed en hij erfde zijn uitstekende aanleg voor de dressuur. GLOCK's Total U.S. heet de nieuwe hengst in het GLOCK HORSE PERFORMANCE CENTER. De Hannoveraanse hengst van Totilas - Sir Donnerhall I - Don Schufro heeft alles wat een modern dressuurpaard kenmerkt: een behoorlijk exterieur, drie perfecte basisgangen en een uitstekende motivatie. In de beweging overtuigt der gitzwarte zesjarige met een goede berijdbaarheid en sterke bewegingskwaliteit.

De getalenteerde keur hengst uit de fokkerij van stoeterij Lewitz maakte al een goede indruk als driejarige reservekampioen bij de hengstentest, was als vierjarige winnaar van de halve finale van de PAVO Cup en de Subli Cup, straalde als vijfjarige als reservewinnaar van de PAVO Cup en als winnaar van de hengstentest in Ermelo (klasse M). Als zesjarige won hij in januari 2018 in Zuidbroek met meer dan 90% de kwalificatie voor de finale in s'Hertogenbosch.

GLOCK's Total U.S. verenigt de beste dressuurgenen. Zo zette zijn vader Totilas onder Edward Gal drie wereldrecords neer en schreef daarmee dressuurgeschiedenis. Ook moedersvader Sir Donnerhall I staat bekend als titelheld, historisch unieke kampioenenmaker en als een van de beste hengsten ter wereld.

De zesjarige keur hengst GLOCK’s Total U.S. vindt nu zijn nieuwe thuis in het GLOCK HORSE PERFORMANCE CENTER Netherlands. „GLOCK's Total U.S. is een geweldige, sterke en getalenteerde hengst, die mij herinnert aan zijn vader Totilas. Ik was meteen onder de indruk.“, verheugd zich GLOCK-rider Edward Gal, onder wie zich GLOCK’s Total U.S. nu op sportief vlak mag ontwikkelen.

Bron: 
GHPC