Dubbele winst voor Jarno Verwimp in Waregem

Eventing
23 sep 2018
Door Horseman Kristof

Op Eventing Waregem staat vandaag de cross country op het programma. Jarno Verwimp stond in twee reeksen aan de leiding na het dressuur- en jumping onderdeel.

In de CIC1* reeks wist hij zijn leiderspositie vanochtend om te zetten in eindwinst. Met de 6-jarige merrie Tabries (v. Quaterback) eindigde hij in de cross-country op een elfde plaats, dit leverde hem uiteindelijk de eindoverwinning op. Caroline Powell uit Australië werd tweede met Mister Higgings. De Nederlandse Nienke van Roekel behaalde een derde plaats met Geluk. Voor Lara de Liedekerke - Meier en Icona 2 was er een vijfde plaats. Manon Minner en Cool Dancer eindigen hun deelname op de zevende plaats.

Verwimp schreef ook de eindoverwinning in de CICOJ1* reeks op zijn naam. Deze reeks won hij met Extebaria van 't Verahof (v. Vigo d'Arsouilles), de volle broer van Karin Donckers haar Fletcha van 'v Verahof. Leon Binard en Enzo van 't Vennehof behaalden een derde plaats. Het Belgische Junioren team is ook de winnaar in de landencompetitie geworden.

Klik hier voor de uitslagen.