Dominique Hendrickx wint nu ook het Belgisch Indoorkampioenschap

Jumping
26 dec 2018
Door Horseman Kristof

De derde editie van het Belgisch Indoorkampioenschap werd tijdens de eerste dag van Jumping Mechelen afgewerkt!

Na de 1m45 hoge basisomloop wisten er zeven van de 33 starters zich te plaatsen voor de barrage.

Kampioenen mogen de spits afbijten

Voormalig Belgisch kampioen Gilles Dunon mocht daarin de spits afbijten. Met zijn kampioenenpaard, de 13-jarige BWP ruin Fou de Toi vd Keihoeve (v. Toulon), zette hij meteen de te kloppen tijd van 36:79 seconden neer.

Titelverdediger Pieter Devos was met een tijd van 33:39 seconden duidelijk veel sneller, maar met de 8-jarige KWPN ruin Flash (v. Numero Uno) kreeg hij een springfout aangerekend. Met Flash werd hij vorig jaar nog vice-Wereldkampioen bij de 7-jarigen in Lanaken.

Spannend verloop

Als derde starter kregen we Niels Bruynseels in de piste. Met de 8-jarige BWP'er Karisto van de Mishagen (v. Nabab de Reve) bleef hij foutloos en ging hij door de eindmeet in een tijd van 36:78 seconden. Zij waren zo amper één honderste van een seconde sneller dan Dunon.
Thomas Leemans en Gracchus DM (v. Wandor vd Mispelaere) mochten nadien hun kwaliteiten tonen, maar noteerden vier strafpunten.

De ruiters van Stoeterij Dorperheide

De volgende twee starters waren er twee van Stoeterij Dorperheide. Maar zowel Stijn Timmerman (Katanga vh Dingeshof, v. Cardento) als Nicola Philippaerts (Edita, v. Ukato) konden niet foutloos blijven en noteerden acht en twaalf strafpunten.

De laatste zullen de eerste zijn 

Als laatste combinatie kwam Dominique Hendrickx in de piste. De regerende outdoor kampioen was met 33:62 seconden de snelste en ook nog eens foutloos. Hij wint dit Belgisch indoor kampioen met de 11-jarige sBs ruin Bacardi les Hauts (v. Rexar du Houssoit). Deze overwinning levert Hendrickx een nieuw Avant werktuig op dat hij één jaar mag gebruiken.

Klik hier voor de uitslag.