Dominator Z en Classic Orange Z leveren kampioenen op het Z-festival

Fokkerij
30 jul 2019
Door Horseman Kristof

Na de extra reeks voor hengstenveulens, was het op zaterdag tijdens het Z-festival ook de beurt aan de oudste merrie- en hengstenveulens van 2019.

D’amour van den Haze Z, gefokt door Kristof en Sophie Coolman-D’haeye, ging met de overwinning voor merrieveulens aan de haal. Deze merrie combineert in haar pedigree Dominator Z met Zapatero VDL, een succescombinatie zo blijkt want de volle broer van D’amour won twee jaar geleden ook op het Z-Festival. De nakomelingen van Levisto Z vielen op in deze reeks, waarin er maar liefst drie dochters van Levisto Z de finale haalden en twee onder hen binnen de top vijf finishten. De tweede plaats ging dan ook naar Lanouk Z, een Levisto Z x Chicago I Z gefokt door Philip Loop en in eigendom van Jennifer Goddard. Charleen JT Z (Conthargos x Clinton) van Johan Thijs sloot de top drie af. Plaats vier werd opnieuw ingenomen door een nakomelinge van Levisto Z, namelijk door Lejess Z (vm: Laptop) van J & M Frencken. Ad van Onzenoort verzekerde zich van de vijfde plaats met Cortender Avo’s Z (Cornet Obolensky x Clintissimo Z). Taloua’s Gold Lady L Z, de Taloubet Z x Mylord Carthago van Ellinor en John Vendela-Lindestam, eindigde als zesde. 

Dekstation Holstenhoeve behaalde voor het derde jaar op rij goud op het Z-Festival, ditmaal bij de oudste hengstenveulens met Carinjo vd Holsteinhoeve Z, van Classic Orange Z x Indorado. Domingo vd Hunters Z, een Dominator Z x Contendro van Hunters Studfarm, werd tweede. Plaats drie was weggelegd voor Captain Clover Z (Chacoon Blue x Fuego du Prelet), die gefokt werd door Nick Hermys en Natalie van Schoonbeek. Heemskerk BV Global Horse Company volgde op een vierde plaats met Eclat de Rouge Z (Ermitage Kalone x Tyrol Rouge). Nanteuil van T&L leverde het veulen van plaats vijf, met Nottinghill vh Beekhof Z (vm: For Pleasure) van Patrick en Romy Vandereyt. Stal de Bruijn-Scheepens werd zesde met Classified Z (Casall x Contendro) en J.G.N.E. Van Dooren uit Boekel was met Crack Z (Cornet Obolensky x Vleut) goed voor de zevende plaats.

Bron: 
Zangersheide