Dimme D'Haese en Pieter Clemens verkozen voor Young Riders Academy

Jumping
15 mei 2018
Door Maxine Van Molecot

Elk jaar kiest de Young Riders Academy enkele toekomstige talenten uit de springsport uit om deel uit te maken van het 'Young Riders Academy Team'. Deze ruiters zullen tijdens het jaar verschillende academische lessen krijgen, clinics en trainingen volgen van de beste ruiters in de wereld, uitgenodigd worden op internationale wedstrijden, etc.

In de jury zagen we heel wat bekende namen terug. Zo maakten Marco Kutscher, Dirk Demeersman, Emile Hendrix en Gianluca Bormioli deel uit van deze jury. "Dit jaar hadden de directie en de jury een nog moeilijkere taak om de definitieve keuze te maken. Nationale federaties presenteerden, opnieuw, een groep atleten die opmerkelijk gemotiveerd waren met daarnaast een uitstekende technische kant." aldus Holmberg. De jury, samen met de YRA directie kwam, na evaluatie van alle kandidaten hun attitude, capaciteiten, motivatie samen met de technische vaardigheden en wedstrijdresultaten, met een officiële beoordeling met betrekking tot het Young Riders Academy Team 2018.

Zeven ruiters van de achtentwintig werden geselecteerd voor het 'Full Program' team, terwijl zes van hun dit jaar het 'Educational Program' zullen vervoegen.

Bij het 'Full Program' zal de ruiter gedurende ongeveer zes maanden trainen bij een erkende professionele stal en terwijl ook gekwalificeerde opleiding volgen met vakken zoals communicatie, economie, anti-doping en nog enkele andere vakken die met de springsport te maken hebben.

Het team van het 'Educational Program' zal tijdens het jaar samenkomen voor 4/5 academische sessies over bovenstaande onderwerpen. Tijdens het seizoen zullen zij ook ondersteuning krijgen van de YRA met clinics, sport trainingen en uitnodigingen voor wedstrijden.

Tijdens het jaar zullen er clinics gehouden worden door Maurice Bonneau, Jos Lansink, Rodrigo Pessoa en Franke Sloothaak. De trainers voor het 'Full Program' zijn: Marcus Beerbaum, Rolf Goran Bengtsson, Henk Nooren, Marco Kutscher, Jos Lansink, Ben, Gerco en Wim Schroder. Gianluca Bormioli zal deze trainers ook gaan bijstaan.

Het YRA team 2018 ziet er als volgt uit:

Full Program:

Harry Charles, GBR

Ventsislav Izov, BUL

Lisa Nooren, NED

Jenny Rankin, IRL

Sanne Thijssen, NED

Lisa Ulven, NOR

Chloe Whinchester, GBR

Educational Program:

Pieter Clemens, BEL

Guido Franchi, ITA

Matteo Leonardi, ITA

Dimme d´Haese, BEL

Christopher Kläsener, GER

Darragh Ryan, IRL

Beide teams zullen, zoals gewoonlijk, elkaar ontmoeten in Lugano in midden juni voor de start van het programma 2018 in de Franklin Universiteit van Zwitserland.

Bron: 
Young Riders Academy