In de voetsporen van Emerald: Kentucky van 't Ruytershof

Fokkerij
08 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

De achtjarige goedgekeurde hengst Kentucky van 't Ruytershof (For Pleasure x Diamant de Semilly) is helemaal op weg om in de voetsporen van Emerald van 't Ruytershof te treden. De vosse BWP'er heeft al veel van zijn kwaliteiten laten zien bij de jonge paarden en is een echt talent voor de toekomst.

Kentucky van 't Ruytershof is een zoon van For Pleasure, die in 2016 uitgeroepen werd tot beste vererver van de wereld. For Pleasure is ook de vader van onder andere Fit for Fun van Luciana Diniz, Flora de Mariposa van Penelope Leprevost en Epleaser van 't Heike van Christian Ahlmann. Zelf was de hengst succesvol op het allerhoogste niveau met Marcus Ehning.

Langs moederskant zien we bij Kentucky ook een sterke lijn. Zijn moeder is namelijk Diamanthina van het Ruytershof (Diamant de Semilly x Carthago). Deze zwarte merrie was zelf actief op vijfsterren niveau met Constant Van Paesschen en is ondertussen op pensioen. Daarnaast is ze ook nog eens de volle zus van Emerald van ’t Ruytershof die onder Harrie Smolders heel goed presteert. Zo won deze vosse hengst afgelopen weekend nog de Grote Prijs in Bordeaux. Uit Diamanthina van het Ruytershof komen ook de goedgekeurde hengsten Jilbert van het Ruytershof (v. Numero Uno), Herald van het Ruytershof (v. Lord Z) en Le Blue Diamond van 't Ruytershof (v. Plot Blue) die alledrie mooie prestaties neerzetten op internationaal niveau.

Onder het zadel van Jos Verlooy toonde Kentucky van 't Ruytershof zich het afgelopen jaar goed met verschillende foutloze rondes op nationaal en internationaal niveau bij de zevenjarige paarden. Het jaar ervoor was de BWP-hengst ook al succesvol bij de zesjarige paarden met Phillip Lever. Dit jaar zal de vos zich dan kunnen klaarmaken voor het grotere werk op internationaal niveau.

Kentucky is vanwege zijn geweldige bloedlijnen al veelvuldig gebruikt in de fokkerij. De oudste nakomelingen zijn van 2014 en zullen dit jaar hun entrée maken in de wedstrijdring. Kentucky geeft mooie, grote en gelijnde veulens. In 2017 werd Red Rose EH Z (Kentucky x Darco) nog de veilingtopper op de Horseman Elite Action.

Kentucky van 't Ruytershof staat ter dekking bij Eurohorse. Voor meer info graag mailen naar emerald@eurohorse.be of bellen naar Caroline Smolders +31622523648

Klik hier voor meer informatie over Kentucky van 't Ruytershof.