Danny Van Es voor de derde keer kampioen van de HGVBB

Jumping
16 jul 2018
Door Horseman Kristof

Jumping Horseman stond het voorbije weekend in voor de organisatie van het HGVBB senioren kampioenschap bij Stoeterij Mivaro in Dilbeek. Op vrijdagavond kwamen er maar liefst 61 combinaties aan de start voor de eerste manche. Die manche werd gewonnen door Danny Van Es en Zico V. Zaterdagnamiddag wist Van Es zijn leiderspositie te behouden. Zij gingen zondag omstreeks 16u30 van start als leiders in de finale met de zestien beste combinaties, die verliep over twee omlopen. Parcoursbouwer van dienst Joris Pauwels had de hindernissen gebouwd op een hoogte van 1m25.

Na de eerste ronde bleef de top drie ongewijzigd met Van Es nog steeds op kop. In de slotronde werd er extra druk gezet door de nummers vier, vijf en zes die foutloos bleven en een plaats op het podium binnen handbereik hadden. 
Kevin De Cuyper mocht als nummer drie maximum één springfout krijgen om op het podium te eindigen. Met Rox De La Bigarderie kreeg de leerling van Danny Van Es op de voorlaatste hindernis één springfout. Eens door de finish was er een grote opluchting voor De Cuyper, want zijn (bronzen) medaille was binnen.

Mike Van Haudt en Kia Maria vd Potaarde toonden opnieuw hun kwaliteiten en gingen in die laatste ronde met enkel één strafpunt voor tijd door de finish. Zij haalden op die manier de zilveren medaille binnen. Danny Van Es wist als laatste starter goed om te gaan met de stress en haalde de finish zonder maar één springfout te maken op het kampioenschap. "Het parcours bleef maar duren, ik was blij toen ik eindelijk door de finish ging." was de eerste reactie van de drievoudigde HGVBB kampioen.

Philippe Vanderhasselt eindigde met Fenne, het voormalige kampioenenpaard van Walter Lelie, net naast het podium. Voormalig kampioen Ellen De Swert werd vijfde met Cantchelaro. Voor Karolien Charels en Charro van 't Palmenhof was er een zesde plaats. Bert Panneels (Lavendel van het Beetjen) en Nils Meersman (Jupla van Waerbeek) werden zevende en achtste.

Klik hier voor de uitslag.