Cornet Obolensky leverde veilingtopper ESHA Sport Horse Auction

Fokkerij
17 apr 2018
Door Horseman Kristof

Afgelopen zaterdag was er bij Manege De Molenheide in het Nederlandse Schijndel een veiling van jonge springpaarden. Tijdens de derde editie van de ESHA Sport Horse Auction gingen er 36 paarden onder de hamer. De gemiddelde prijs kwam uit op 8.500 euro.

Met een internationaal koperspubliek vertrokken veel paarden naar het buitenland. 
Veilingtopper was de 4-jarige hengst Cisco des Rosiers Z (Cornet Obelensky x Carthago) die verkocht is aan de Duitse Robbert Stahl Sportpferde. De eveneens zeer apart springende Sukarla Avo's Z (Starpower x Libero H) vertrok naar Zwitserland. 

Dennis Swennen van de organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug op de veiling. "We zijn er in geslaagd een mooie collectie jonge sportpaarden in de veiling te brengen waar een divers koperspubliek op af is gekomen. Van handelaren tot sportstallen tot sponsors die voor hun ruiter een talentvol paarden wilden kopen. Dat er paarden vertrekken naar Duitsland, Engeland, Zweden, Israël en Zwitserland stemt mij zeer tevreden. De stemming zat er vanaf het begin af aan goed in waarbij we in een goed tempo 36 paarden konden voorbrengen. Kortom een geslaagde editie en onze veiling krijgt absoluut een 4de editie".

Bron: 
ESHA Auction