Cornet Obolensky leverde veilingtopper BWP Top Stallion Auction

Fokkerij
20 jan 2018
Door Horseman Kristof

Op de slotdag van de tweede fase van de BWP hengstenkeuring in Lier werden 24 talentvolle hengsten geveild door veilingmeesters Louis De Cleene en Dirk Zagers. De gemiddelde prijs van de hengsten zat op 27.000 euro.

Topper van de veiling was het voorlaatste lot, Picasso vd Zwartbleshoeve (Cornet Obolensky x Zidan). Het fokproduct van Wim Bode uit Lummen werd verkocht voor 72.000 euro. De hengst werd aangekocht door het Holsteiner Verband.

Voor een bedrag van 48.000 euro werden de hengsten Pommerol de Muze (Emerald van 't Ruytershof x Kannan) en Pifte van het Houtemhof (Iron Man van de Padenborre x Cicero) verkocht. Pommerol werd aangekocht door VDL Stud uit Nederland. Pifte blijft dan weer in België en trekt naar de stallen van De Zuuthoeve.

De nakomelingen van Iron Man van de Padenborre lagen goed in de markt, want ook Phoenix VGW (v.m. Contender) haalde de kaap van 40.000 euro. Hij werd voor 41.000 euro verkocht.
Het viel op dat hengsten met jonge vaders bij de duurdere zaten. Zo ging ook Panter Jvh (Le Blue Diamond van 't Ruytershof x Toulon) onder de hamer voor 44.000 euro.

Naast de buitenlandse interesse waren er ook enkele kopers uit België met o.a. T&L van de familie Tilleman, Hilton Stables van de familie De Pelsmaeker en Maarten Driessen.