Constant Van Paesschen op het podium in Grote Prijs Azelhof

Jumping
19 aug 2018
Door Maxine Van Molecot

In Lier werd zonet de afsluitende Grote Prijs van de CSI2* in het Azelhof gesprongen. Met heel wat grote namen aan de start was het op voorhand al duidelijk dat het een zeer spannende GP zou worden. Uiteindelijk wisten 15 van de 74 starters de nul op het scorebord te houden en zich te kwalificeren voor de barrage.

De overwinning ging naar dé man in vorm van de afgelopen weken. De afgelopen weken won hij al de CSI5* Grote Prijzen van Hickstead en Dublin en nu behaalt hij ook de zege in deze GP. De Nederlandse ruiter Kevin Jochems kwam als allerlaatste aan de start met de achtjarige merrie Billy Penny (v. Chacco Blue) en zette een foutloze barragerit neer in een tijd van 40.87 seconden. Zo was het duo net iets sneller dan de Braziliaan Joao Victor Castro en de bruine ruin Sir Landal Joter (v. Singular Joter). Voor hun was er een nulrit in 41.22 seconden. Onze landgenoot Constant Van Paesschen maakte het podium compleet met de tienjarige hengst Isidoor van de Helle (v. Canturo). Zij kwamen door de finish na 41.34 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Riccardo Pisani met Cristo 28 (v. Cornado I) en Alberto Zorzi met Viceversa de la Roque (v. Kannan). Zij finishten na respectievelijk 41.53 en 42.59 seconden.

Niels Bruynseels reed met Delux van T&L (v. Toulon) eveneens een nulronde en dit in een tijd van 43.08 seconden. Zo werden ze nog achtste.