Constant Van Paesschen naar achtste plaats in hoofdrubriek Oliva

Jumping
20 jan 2018
Door Maxine Van Molecot

In Oliva werd deze namiddag een 1.45m proef onder de schijnende zon gereden. 27 combinaties kwamen in deze proef met barrage aan de start. Slechts vier van hun wisten zich te plaatsen voor de barrage.

Constant Van Paesschen reed met de negenjarige hengst Veneur d'Isigny (v. Diamant de Semilly) naar een achtste plaats. Zij kregen in de basisomloop vier strafpunten aangerekend en dat verhinderde de combinatie om naar de barrage door te stoten.

Winst was er voor de Nieuw-Zeelandse Samantha Mcinthosh en de BWP-merrie Estina (v. Heartbreaker). Zij waren de eerste starters in de barrage en wisten tot het einde aan de leiding te blijven na een nulronde in 42.84 seconden. De Italiaan Riccardo Pisani volgde op de tweede plaats met Cigo B (v. Carthino Z). Zij bleven foutloos in 43.52 seconden. Op plaats drie zagen we de Brit Max Routledge met de KWPN-hengst Firkov du Rouet (v. Baloubet du Rouet). Zij waren in een tijd van 42.67 seconden sneller dan Mcinthosh, maar kregen vier strafpunten aangerekend.

Tegelijk werd er op de andere piste een 1.30m proef gereden. In deze proef wist Constant Van Paesschen naar de overwinning te rijden. Met de achtjarige schimmel Mjt Carnaval (v. Casall) bleef hij foutloos in een onverslaanbare tijd van 65.88 seconden. De top drie werd vervolledigd door twee Britse combinaties. Zo werd Kayleigh Watts tweede met Colton Playtime (v. Dokkum de Rialfo) na een nulrit in 66.37 seconden. Steven Franks werd dan weer derde met Amethyst (v. Quicksilber). Zij finishten na 68.48 seconden.

Klik hier voor de resultaten.