Concours Hippique Bergen op Zoom draait om totaal beleving

Promo
16 mrt 2018
Door Horseman Kristof

Wie denkt aan Pinksteren zal daarbij ook meteen de herinnering oproepen van één van de mooiste historische evenementen die West-Brabant rijk is. Want al 115 jaar lang verbindt paardensport zich aan een top locatie midden in een Stadspark te Bergen op Zoom. “Kiek in de Pot”, zoals de Bergers hier de naam van het park uitspreken zal omgetoverd worden tot één hippisch festijn met tal van wedstrijden in de disciplines aangespannen-, dressuur- en springen op diverse niveaus.

In een krappe week tijd weet een team van vrijwilligers een heus hippisch concours uit de grond te stampen aangevuld met een kinderdorp, horeca/VIP terras en een Fair. Gedreven ondernemers vanuit de regio en wijde omtrek presenteren 4 dagen lang hun mooiste producten en lekkernijen. Ideeën opdoen naar de laatste mode of woonaccessoires trends of gewoon Bourgondisch genieten op het horecaterras omringd door Brabantse gezelligheid én vooral veel paardensport! Het draait tenslotte om de totaal beleving van mens tot paard.

Dit jaar mogen wij naast de vertrouwde nationale- en selectie wedstrijden ook de Para dressuur paarden toevoegen aan ons programma. Wij verwachten een grote opkomst omdat zij onze locatie zullen aangrijpen ter voorbereiding van hun Brabantse Kampioenschap wat ook op gras zal plaatsvinden en daardoor is het Stadspark “the place to be!” Ook aan de jongste ruitertjes bieden wij de gelegenheid om deel te nemen aan de Bixie proeven, want jong geleerd is oud gedaan. De wat oudere jeugd zullen strijdlustig hun opmars maken in de KNHS Hartog Lucerne Competitie. Een springcompetitie special in het leven geroepen voor D-ponies op Z&ZZ niveau. Aan CHBoZ de eer om ook voor dit jaar gastheer te mogen zijn.

Buitenlandse ruiters zijn uiteraard ook meer dan welkom op ons concours! Boy-Adrian van Gelderen nam vorig jaar “de Grote Prijs 1.40m” in ontvangst en voegde deze toe aan zijn prijzenkast te Wuustwezel, België. “CHBoZ is een echte beleving waarbij paarden en ruiters veel kunnen leren doordat de locatie zo bijzonder is”, aldus Van Gelderen. “Daardoor staat deze data altijd in mijn wedstrijd agenda genoteerd”.  

Vindt de juiste proef in ons programma op www.chboz.nl of Mijn KNHS en doe mee. De toegang tot het park is gratis. Wij zien u graag tijdens de Pinksterdagen als deelnemende ruiter of als aanmoedigend publiek.