Christian Ahlmann houdt Smolders en Emerald van de overwinning

Jumping
09 nov 2018
Door Horseman Kristof

Het hoofdnummer op de Global Champions Tour wedstrijd in Doha was vandaag een 1m55 rubriek met afzonderlijke barrage. Voor die barrage wisten zestien ruiters zich te plaatsen, waaronder vier landgenoten. 

Gregory Wathelet en Qualido 3 mochten de spits afbijten en gingen door de finish met een snelle tijd van 44:29 seconden, maar met een springfout eindigden zij finaal op de zevende plaats. 
Karel Cox en de Zangersheide hengst Dublin van Overis (v. Darco) bleven wel foutloos en klasseerden zich op de vierde plaats. Daarmee deden zij één plek beter dan Pieter Devos en de Zangersheide merrie Claire Z (v. Clearway).

De winst ging naar Stoeterij Zangersheide ruiter Christian Ahlmann en de 11-jarige Zangersheide hengst Caribis Z (v. Cartino). Zij wonnen met een tijd van 45:06 seconden. 's Werelds nummer één ruiter Harrie Smolders deed met zijn BWP ambassadeur Emerald (v. Diamant de Semilly) nog een aardige poging, maar met hun tijd van 45:61 seconden moesten zij vrede nemen met een tweede plaats. De Ier Shane Sweetnam en Main Road (v. Heartbeat) behaalden een derde plaats in 45:80 seconden.

Klik hier voor de uitslag.