BWP Online Foal Auction: dé kans om een veulen uit het beste stamboek ter wereld te kopen

Promo
07 okt 2018
Door Horseman Kristof

Het startschot voor part II van de BWP Online Foal Auction werd afgelopen vrijdag gegeven. Een mooie collectie met veel diversiteit, maar vooral kwaliteit!

Zo zitten er maar liefst 3 BWP Eliteveulens in het lot! Soraya B, een prachtig merrieveulen (Cayenne van de Helle Z X Kannan) waar we in de pedigree onder meer BWP Ambassadeur Tolano van het Riethof vinden. Sarco vd Heibos, een zoon van I’m Special de Muze, wiens nafok het bijzonder goed deed op het WK voor jonge paarden in Lanaken! En tot slot ook Sender vd Heemstede (Lavallino ter Klomp X Artani) die stamt uit Holsteiner lijn 4705 waarin we ook Chinon S (1.50m), Castros (1.50m) en Levantos II (1.60m) terugvinden.

Uit de BWP prestatiemerriestammen verwelkomen we ook enkele veulens in het lot. Zo is er Silio van de Rozenakker (Vannan (1.60) X Canturo) uit de BWP Prestatiestam 56 Lady Gust. Halfbroer Milano van de Rozenakker (Breemeersen Adorado) is goedgekeurd voor BWP en onder meer Sydney De Winghe (Sandro) 1.45m en Happy Lady de Winghe (Lancer II) 1.45m behoren ook tot die prestatiestam.
Verder is ook de BWP prestatiestam 94 Cronella vertegenwoordigd! Deze kennen we vooral van Olympiër Gunder van de Pereboom, maar ook van Offecier van de Pereboom die goedgekeurd werd voor BWP, Othello van de Pereboom (1.45m) en nog vele anderen. Wie Sultan van de Pereboom (Tangelo vd Zuuthoeve X Thunder vd Zuuthoeve) koopt, koopt dus met garantie! Zijn vader Tangelo van de Zuuthoeve (1.60m) en grootvader langs moeders zijde Thunder van de Zuuthoeve (1.60m) maken het plaatje compleet! Zij zijn allebei BWP Ambassadeur!

De BWP Ambassadeurs zijn ook stevig vertegenwoordigd in de overige pedigrees van de veilingveulens. Behalve Sultan van de Pereboom, zijn er nog twee nakomelingen van Tangelo van de Zuuthoeve (1.60m)! Sorento van ’t Recht Eind (Tangelo vd Zuuthoeve X Toulon), een zoon van de oogverblindende Galanta van ’t Recht Eind (1.30m), die maar liefst twee maal Nationaal Kampioene en vijf maal Provinciaal Kampioene werd! Galanta is de volle zus van Jazzy D (1.45m). Vader van Galanta en Jazzy D is BWP Ambassadeur Toulon (1.60m).
Maar er is ook Sensation van ’t Keysershof (Tangelo vd Zuuthoeve x Bentley van de Heffinck). Ook grootvader langs moeders zijde, Bentley vd Heffinck is BWP Ambassadeur! Cargo de l’ Obstination (1.60m) en Nabab de Revel (1.60m) vinden we eveneens terug in de moederlijn van Sensation !

En nog meer BWP Ambassadeurs! Heartbreaker en Lys De Darmen zijn vertegenwoordigd in Starlet van de Dweerhoeve. Hij is een kleinzoon van Quality van ’t Odeveld (1.30m). Apple Juice zien we als vader van het hengstveulen Special Juice. En Querlybet Hero is de grootvader langs moeders zijde van het merrieveulen Sunny Girl de Bois Mesange.

Wie liever een veulen koopt uit een beloftevolle jonge hengst vindt ook vast zijn gading. Wat dacht u van een hengstveulen uit Chaiton F, het beste Belgische paard op de Wereldkampioenschappen voor Jonge Paarden in Lanaken? En dat gecombineerd met de gerenommeerde stam van Utopia van de Donkhoeve? In Shelton DD zit al dit topbloed verzameld!  Of gaat u liever voor een nakomeling van Grandorado TN, die 2de werd op het WK voor Jonge Paarden in Lanaken bij de 7-jarigen? Gecombineerd met de moederlijn van Vinca Major van Vlieringen (1.60m) en Benfica van Vlieringen (1.50m)? Met Soricco van ’t Slot zit u goed! Of wil u een merrieveulen uit Amadeo van ’t Vossenhof, de hengst wiens eerste jaargang de prijskampen domineerde? Saphira van ’t Vaardeken (Amadeo van’t Vossenhof X Arezzo VDL) is dan wellicht iets voor u!

Of u houdt misschien meer van de nafok van Bamako? Ook dat heeft de BWP Online Foal Auction! Swahili van den Dries is een zoon van Bamako de Muze (1.60m) uit een dochter van Wereldkampioen Vigo d’ Arsouilles (1.60m)
Ook van de hengst Untouchable (1.60m) vindt u een veulen in de collectie! Spirit van ’t Vossenhof (Untouchable X Lamm de Fetan) stamt uit de moederlijn van Allegiance (1.60m) en Zulieka (1.45m).

Verder zijn er ook nog enkele veulens uit jonge beloftevolle hengsten gecombineerd met sterke moederlijnen. Spirit vh Russeltveld (Lavallino ter Klomp) waar we in de moederlijn Abbigail van de Rode Poelhoeve (1.50m), Caprice vh Russelt (1.50m) en Fasijgje vh Russeltveld (1.45m) terugvinden. Het merrieveulen Souplesse van het Merrethof (Le Blue Diamond vh Ruytershof) met in de moederlijn Inonstop van ’t Voorhof ( 1.60m). Star van ’t Pittenshof (Matisse de Mariposa) die onder meer Maloubet (1.60m) in de moederlijn heeft staan.
En er is ook Silver Star vd Eedthoek, de dochter van Magic Star vd Eedthoek die op zijn beurt uit de bekende merrielijn Quinette UT stamt.

Als kers op de taart zijn er nog enkele springveulens met pedigrees om bij weg te dromen: 
Sagunto VH (Casillas van de Helle x Cumano BD) de halfbroer van Hors Class Flandria (1.50m);
Sienna van Ast (Comilfo Plus x  Vertigs Saint-Benoit) die verwant is aan I Cantou du Fond des Flots (1.50m);
Sapphire (Favorit Ask X King Kolibri) die een kleindochter is van Emilion’s Girl (1.40m) en tal van 1.60m paarden heeft in de moederlijn zoals Morning Star (Damocles), Vennoot (Andiamo) Wallstreet (Hors La Loi II), Jashar (Emilion);
Saint-Tropez van ’t Hageland (Hunter’s Scendro x Indoctro) die een halbroer is van Kandina van ’t Hageland (1.40m), Messi van ’t Hageland (Jonge Paarden – 6Y – Italië) en O’ Merci van ’t Hageland (7de plaats Cyclus 4-jarige paarden).
Spumanti van de Dreef (De Flor 111 X Feingeist) heeft dan weer een pedigree die barst van de internationale eventingpaarden.

Wie op zoek is naar een dressuurveulen kan ook gerust een kijkje nemen in het veilinglot! Saffier van Paebroek (Painted Black X Rohdiamant) en Santiago (Sensation X Johnson) zijn twee hengstveulens die u zeker zullen bekoren!

Het veilinglot wordt afgesloten met drie top BRp-veulens! Een hengstveulen uit Kantje’s Ronaldo uit de Sandra-lijn; een hengstveulen uit Tricolore van het Klavertje en Pepper Daisy van de Goorhoeve en een merrieveulen uit de Connemarahengt Erin of Hazelfield.

De volledige collectie met foto’s, video’s en uitgebreide pedigree-info vindt u op www.horseman.be/auctions. Grijp deze unieke kans om uw veulen van het beste stamboek ter wereld te kopen en breng een bod uit vóór maandag 8 oktober 20u!